Husdjuren.

Jag har lite tråkigt för tillfället, så jag passar på att lägga in två bilder på mina två söta små kaniner,
StinaLiz
Stina till vänster, Liz till höger..  (nu står det rätt också, råkade skriva båda till vänster :P )

Jag älskar er grymt mycket, jätte jätte mycket.

Halva inne

Ja då har då hälften av skoldagarna gått nu då. Kul. Två dagar kvar tills det är helg, en hel evighet enligt mig, men vad vet jag , det kanske går fortare än vad jag tror , hoppas på det. Idag är det i alla fall, vilket är helt okej, alltid kul att röra på sig och samtidigt träffa kompisar, love it. Dessutom är det två träningar på raken, fotboll&handboll. Ni som har läst tidigare borde nog veta också att i helgen är det den eviga Folksambollen jag har tjatat om i flera månader, eller har jag det ? Känns i alla fall som det, men jag ser verkligen fram emot det! Som sagt alltså , . 
Annat som jag bland annat längtar till är vecka 9, då där är sportlovet. För då ska jag till Alperna! Italien någonstanns tror jag, kommer inte i håg orten tyvärr, men bra kul ska det bli! Jag har bara åkt skidor i svenska fjäll, så det kommer bli en ny och rolig upplevelse, tror jag i alla fall. Det lär ju vara betydigt längre och större backar än i lilla Åre, till exempel, men vad vet jag. Kul ska det bli i alla fall, att slippa Sverige i en vecka och vara utomlands, första gången på året.
Vanligtvis brukar vi åka till Fjällen varje år, en gång. Men eftersom min brosa Daniel går i nian läggs det en massa prov då under den tiden (vi brukar ta ledigt från skolan) så får han typ inte missa dom, därför blev det alperna i år istället, vilket inte är fy skam heller.
Nej nu måste jag gå och öva på engelska, typ prov i morgon, usch usch usch. Kram på er i alla fall, / Julia

Back on track.

Ja då var man tillbaka till handbollen efter en veckas vila, och det känns faktiskt riktigt skönt. Jag tycker om att röra på mig mycket, att sitta stilla bara är inte min grej helt enkelt. Fast det var lite skönt att få vila en vecka, slippa allting och bara koppla av och vara med kompisar efter skolan, något som jag annars inte hunnit alls lika mycket som förra veckan. Men det kan jag leva med, det finns ju helger. Appropå helger, i helgen är det Folksambollen, det ska bli skitkul att spela mitt i natten, jag längtar verkligen ! Lite pinsamt bara att Pojkar 93 också ska vara med och spela samtidigt som oss, så tabbar man sig .. ja det säger väl sig självt att man får höra det på måndag. Så lite pirrigt är det också, men det är även kul att se dom spela, det har jag inte gjort så mycket faktiskt ..
Hörde också att det var "derby" i helgen mellan Skå ik och Ekerö ik i innebandy , ekerö vann sist men den här gången var det Skå:s tur, och det var väl lite rättvist? Båda lagen ligger nu etta och tvåa i serien, där Skå ik nu har tagit ledningen på målskillnad, men allt kan ju som sagt hända.
Tyvärr hinner jag inte skriva mer nu, det är skolarbeten och jag måste hinna sova lite i kväll också, jag är grymt trött ärligt talat, så jag måste sova.
I morgon hade jag tänkt skriva en bokrecension i fall jag hinner, vi får se!
Kram Julia

Ny vecka, nya tag.

Också var det Söndag, - igen.
Och i morgon blir det en ny vecka, igen.  Dagarna & veckorna går så fort nu, det går knappt att skilja dom åt längre, .. Egentligen borde jag vara glad men .. Det känns som om jag inte hinner med något, att jag bara skjuter upp allting och ingenting blir gjort. Och det är inte bra. Visst känns det inte alltid så, inte i alla lägen ,absolut inte. Det bara känns så ibland, till exempel som nu. Fas egentligen kanske det bara är så för att det har varit en jobbig vecka, både i skolan och utanför. Jag har nästan (notera nästan) lyckats bryta en arm, och det har hänt olika saker i skolan som jag inte tänker skriva nu, och det av många skäl. Kanske är det därför det känns såhär, kanske inte. Ärligt talat orkar jag inte bry mig längre, jag är för trött för att kunna koncentrera mig mer.
Men till något roligt istället; i helgen har jag varit med Olivia och Agnes,  Lör-Sön (vi sov över hos Agnes) då vi för det mesta spelade mario kart, som jag skrivit innan leder till besatthet, och under den helgen som har gått nu har vi lyckats klara hela spelet , :P . Men det är ändå lika kul att köra, även fast man klarat allt.
Förutom att spela Mario Kart har vi även lyckats titta på två filmer, She's the man och John Tucker must die. Båda var väldigt bra, men min favorit var nog ändå She's the man, jag vet itne riktigt varför, men jag tyckte bara det.
Och det var den helgen, och jag längtar redan till nästa, haha. För då blir det Folksambollen ! :) . Jag har sett fram emot den i flera månader nu, så jag tänker minsannn inte missa den inte! 
Och förhoppningsvis lär det gå bra också, men det återstår ju att se förstås. Önska mig lycka till vettja :) ,
Kram på er alla, och ha en fortsatt trevlig söndagskväll! / Julia

Photoshop är livet!

Jag har redan skrivit det, och nu skriver jag det igen:
- PHOTOSHOP ÄR LIVET !
Det finns så otroligt mycket man kan göra, möjligheterna är oändliga för vad du vill ostadkomma med, och inte är det fy skam heller om man inte är så kunnig, som jag. Ett problem finns bara;
- Photoshop är ruskigt dyrt. Den senaste versionen kan kosta upp till 7000 kronor, eller ännu mer. Men som tur har jag en liten busig storebrosa som laddar ner (!) photoshop åt mig, vilket är lite orättvist mot ersom har kostat på er att köpa det, men sånt är livet. Jag har den senaste versionen Photoshop CS2 , där man kan skapa och hitta på ännu mer än den förra versionen, Photoshop CS. Den äldsta versionen skulle jag gissa på heta Photoshop 3.0 , men den kan finnas senare också, skulle inte förvåna mig.
I fall du just fått Photoshop så förstår jag att du kan tycka det är krångligt, för det tyckte jag också i början, fast nu har jag vant mig. Det är nämnligen så att man busiga storebrosa är jäkligt skillade på hela programmet, och kan helt enkelt "guida" mig igenom allt, och lära mig det jag frågar om, när han har tid förstås vilket inte är så ofta. Men oftast får jag i alla fall hjälp, och det får man ju vara glad över , .. 
Har tänkt att lägga in lite bilder också på saker i photoshop som jag har gjort om , bilder & sånt. Men jag orkar inte just nu, och inte har jag tid eller, så det lär komma upp i morgon istället :) .

Okej okej, jag vet att det här kanske inte var det roligaste och intressantaste inlägg jag någonsin skrivit, men det får ni ta och leva med, jag orkar inte skriva något mer XD. Men ärligt, brandvägg börjar på Svt 1 snart, och det får jag bara inte missa, tyvärr.
Jag funderar på i morgon att skriva en rolig och intressant lista i morgon, som ni kan läsa istället för den här tråkiga sörjan ni fått nu, och jag förstå i fall ni inte orkar läsa det här, för det gör inte jag heller, ärligt talat. Men men, alla inlägg kan ju inte alltid vara roliga, eller .. kan dom det ?
Aja, trevlig helg på er alla bloggare & annat folk!
Kram Julia.

Mario Kart Double Dash= Besatthet.

Idag har jag konstaterat en sak.
Mario kart Double dash blir man besatt av.  Det är likssom .. så grymt roligt. Mycket mycket roligare än alla andra vanliga bilspel som är så verklighetsbaserat, vilket Mario Kart är allt i från. Alltid när jag umgås med någon kompis/ar så blir det alltid att vi kör Mario Kart, alltid alltid.  Men som sagt, det är ju så grymt roligt! För er som inte har spelet så finns det endast till spel konsollen Gamecube,  dom har nämnligen helt ensamrätt på den. (alltså; varken xbox eller ps2 får ha det som spel också) 
Spelet i sig handlar om att man helt enkelt ska köra en bil, och komma först i mål. Det är bara det att man nu får välja roliga gubbar och bilar att köra på, och fantasifulla banor att köra på som är mycket roligare än vanliga realistiska.  Det blir helt enkelt mycket roligare att köra och skapar då det som jag tjatat om i hela inlägget, - besatthet.

mkFull fart!

Men nu till något annat ,
Jag är nästan helt säker nu att jag inte har brutit armen! Det känns jätteskönt att jag förhoppningsvis inte behöver gipsa det, har fasat över det hela vecka nu. Dom sa att jag skulle gipsa det i fall det gjorde lika ont i armen nästa vecka, och det gör det absolut inte! Jag kan till och med skriva i samma rasande tempo på datorn, vilket är en ren befrielse. Plus att jag nu (tyvärr) kan skriva som vanligt i skolan, damn. På tisdagen kunde jag skylla på att jag inte kunde skriva, och slapp då enkelt och lätt undan med dom tråkiga skrivningarna, mohahaha.
Men som skrivet, den tiden är förbi nu. Fast ärligt talad är jag lättad över att det inte är brutet, det skulle föra med sig så otroligt många problem, och det skulle bara bli .. jobbigt.
Jag skulle missa ofantligt många ridlektioner, handbollsmatcher och älskade folksambollen som jag sett fram emot i flera månader. Men i nuläget verkar det bli av, och det känns väldigt tryggt, i alla fall för stunden. Men jag får se vad dom säger på måndag, allt kan ju hända, kanske ändrar dom sig, mot alla odds. Men ni får hålla med mig, ni som läser det här, och då borde ju allting gå bra, right ? :)
Kram på er i alla fall, och önska mig lycka till ! ^^ Julia

- John Marsden

Hej allesammans, dags för ännu ett nytt inlägg från min sida, och denna gång handlar det om en fantastisk författare som har skrivit otroligt grymma böcker som jag starkt rekommenderar. Det är en bokserie på sju böcker, och just nu läser jag den fjärde boken. Här är titlarna på de sju böckerna;
 

  • 1:an; I morgon när kriget kom.
  • 2:an; När natten är som mörkast.
  • 3:an; Den tredje dagens kyla
  • 4:an; Nu är mörkrets tid.
  • 5:an; Så grydde hämndens timme
  • 6:an; I skymningens land
  • 7:an; På andra sidan gryningen.

jh6jh9jh3jh4jh8jh7jh5


Men om man vill läsa den, vad handlar de då om ? Då skulle jag rekommendera att du läste här;  (från första boken)

Sju tonåringar ger sig av på en campingtur under lovet. Deras mål är en väl gömd ravin, Helvetet, i ett otillgängligt område i bushen. När de efter fem dagar återvänder hem är allt förändrat. Deras hem står övergivna, bandhundarna ligger döda och deras familjer är försvunna. Snart förstår de att deras land har blivit invaderat av en främmande, asiatisk, makt – och att deras familjer är tillfångatagna. De har undkommit och nu är frågan vad de kan göra för att hjälpa de sina, och i förlängningen sitt land.. 
Detta är alltså om vad första boken handlar om, resten är uppföljare. Det finns även några böcker som handlar om efter boken, om huvudpersonen Ellie, hur hon tänker efter kriget osv.Jag tror den hette "Så länge jag finns" ,eller något. Men själv är jag som sagt bara på fyran just nu, så ännu finns det en hel del böcker att läsa.  
Så, nu har ni fått lite läsning för er i vintermörkret, när snön inte är lika lockande och mörkret redan har fallit, det är då en bok kommer som bäst till hand.
Kram på er, / Julia


tur i oturen?

Ja, man kan ju inte säga att jag haft särskilt tur, men att det troligtvis inte är brutet är i alla fall något, och som man borde vara lite glad över. Men att jag missar kanske Folksambollen känns inte helt lockande på grund av att man "fastnar" i ett handtag och att någon knuffar till en så att armen vrids. LYCKAT. (not) . Jag ska aldrig stå vid ett handtag igen, då slipper jag det här , usch usch usch. Kan knapp skriva ett inlägg utan att det ska ta en halvtimme. Ja, jag får skylla mig själv, visst får jag det men att jag måste ta det lugnt i en vecka, är det inte lite att ta i? Rent ut sagt: GRYMT TRÅKIGT att inte få rida , spela handboll, fotboll eller annat kul på en hel VECKA. Det är sjukt orättvist, och jag vill vill vill inte ha ont i armen. Inte för att det hjälper mycket att skrika att man vill vill vill vill, men får en att må bättre, lite i alla fall. Så, vad ska man göra en hel vecka, när inget absolut INGET är inplanerat, ja vad gör man? Träffar kompisar? Jo det blir väl det enda alternativet, och inte fy skam är det, men det är kul att göra annat också på fritiden, och det är inte att sitta och titta på när andra spelar handboll & fotboll. Lite avundsjuk, eller vad?
Det är så lätt att vara efterklok, och detta är ett alldeles utmärkt exempel, -"Varför stog jag där och hängde vid dörröppningen då, varför gick jag ens ut? Om jag bara varit inne, då hade det aldrig hänt." Det är grymt lätt att fastna där i, och bara tänka på sina misstag livet ut , och glömma det fina med livet. Det gäller att kunna gå vidare, och glömma det som hänt och leva vidare, att börja om. Det är inte mycket jag kan göra åt min arm nu, bara låta den vara och vila. För jag kan inte ändra att jag stog där just vid det där tillfället just den dagen & tiden. Jag kan leva vidare och det är just det jag gjort. Ta dagen som den kommer.

Glöm igår, lev för idag och be för i morgon.
Kram på er, /

året börjar ju bra ..

NOT.
har troligtvis fått en arm bruten, kunde inte året ha börjat sämre? fan fan fan.

Snöbollskrig & toviga hår.

Hej igen! ,
Jag hoppas ni alla mår bra, för det gör jag! För just idag har jag utnyttjat vädret som har täckt Sverige, genom att ha snöbollskrig och åka pulka. Det var grymt roligt, trots att jag själv blev mulad ett antal gånger, fast som jag faktiskt förtjänade, - eftersom jag hade mulat alla andra en hel del, jag tror nog att jag var värst faktiskt, hahah . Så det var itne helt orättvist att jag också blev mulad. Men i alla fall, jag kan ju inte säga att det var så kul att sedan bli jagad av tre människor som endast har i tankarna att få en fälld och mula en, det är riktigt skrämmande, ärligt talat. Men som tur backade Sassa, Jojo & Sofie upp mig, så jag klarade mig, med ett undantag att Frida fick tag i mig , -nästan i alla fall. Men jag lever i alla fall nu, och förutom att mitt hår är alldeles tovigt och fyllt mig snötussar, så mår jag faktiskt helt okej :) . Förutsatt att jag får ut knutarna från mitt hår innan skolan i morgon, annars har jag ett sådant kallat problem. Och det är inte bra, inte bra alls. Inte kul att gå till skolan och ens hår ser förjävligt ut, inte något man direkt njuter av. Men jag får väl börja ta tag i problemet, - snart. För tillfället orkar jag inte, på grund av;
- Jag är trött efter att först ha spelat en handbollsmatch som varade i 1 timme, och sedan gå ut och ha snöbollskrig , + att åka pulka i över två timmar (skulle jag gissa på) . Så just nu strejkar mina ben, så nu sitter jag här framför datorn, oförmögen att röra mig. Men man kan i alla fall säga att jag hade tur i oturen, att jag just hamnade här framför datorn när mina ben började strejka, och inte i köket eller någon annanstans i huset. Så det får man i alla fall vara glad för.
Men nu börjar det bli dags att sluta, benen har fått vila ett tag och det är nog dags att ta tag i mitt problem, mitt hår. Jag hoppas ni slipper höra skriken från mig när jag borstar det, haha jag skoja bara.
Men i alla fall, ha det bra nu i det vinterland som vi till slut har lyckats få. *wiiie* . 
Kram på er ! / Hälsningar Julia


Idiotiska busschaufförer.

 Nu är jag tillbaka från tjejmiddagen , tyvärr än så länge utan bilder, men jag hade tänkt att ladda upp några i kväll i fall jag hinner.  Det var jag, Olivia, Olivia, Helena, Elin, Therese& Ida som var på tjejmiddagen.
Det var urmysigt i går kväll, först en jättegod middag där vi satt hemma hos helena och knaprade på tacos, och sedan dansade loss resten av kvällen. Klockan 20.00 kom några Albin, Emil, Johan & Krille. (Helenas, Elins, Olivias & Therese pojkvänner, tyvärr är jag själv singel XD) .
Vi var inne några timmar och chillade lite, sen tog vi en promenad till statoil och gick sedan tillbaka till Helena. Och då var klockan unge fär 00.13 då jag kollade på klockan, vilket betydde att Oliva fyllde år :) . Alla grattade, och jag tror vi var lite sömniga då, det sliter att festa! 
Klockan 0.34 tackade vi för den här kvällen, och jag , Therese & Olivia började dra oss mot bussen, Therese och jag skulle till bussen, och samtidigt följde vi Olivia hem.
Bussen kom 0:56, och det var så att Therese inte råkade ha ngr pengar till bussen men vi tänkte att busschauffören måste ju låta henne åka med , klockan är ju ffs 1:00. Men icke, vi skulle betala, annars skulle vi få gå av bussen och gå istället, och han hade bjudit några andra i går som inte ens hade "tackat" för det, och självklart skulle vi bli straffade för det, åh vad frustrerande! Kan man inte bjuda på något när några tjejer frågar om en får åka med? Helt stört att det ska behöva vara så. Men som tur var fanns det i alla fall någon snäll på bussen som kunde betala Thereses buss resa, och det var tur det i alla fall, annars hade vi väl fått gå. 
Finns det inga snälla busschaufförer kvar längre ? Har SL utrotat varenda jävel?

Tjejmiddag.

Idag blir det tjejmiddag klockan 18.00 hos Helena, så det lär inte bli mycket till bloggskrivande idag inte, idag ska jag umgås :) .
Och ni som inte har något att göra kan ju alltid kolla på Let's Dance, mohaha.
Kram på er i alla fall, Hälsningar Julia

Ännu mera listor.

Passar på i tristheten att lägga in en lista, njut och läs :) .

Prison Break eller Lost: Åh vad svårt, men jag tror jag väler Prison Break.
Ute- eller hemmakväll: Utekväll är nog det mest lockande valet.
Salt eller surt: Surt
Lyx eller budget: Lyx
Sommar eller vinter: Sommar
När är du Född: 930319
Vad har du på dig en ledig dag hemma: Mjukisbyxor, bäst att passa på när man har chansen.
Favoritresturang: Dolce Vita, ligger inne i stan.
Favoritfilm: Kan man välja Prison break ?
Drömväska: Oj, en massa Friss&Company, hellre för mycket än för lite.
Har du barn: Inte än ;).
Födelseort: Strandsatt på ekerö.
Smeknamn: Julle funkar.
Favoritfärg: Grönt är fint.
Drömprins: Han vet.
Har du varit kär: O jah.
Favoritlåt : Sum41- Still Waiting.
Maträtt: Sushi sushi sushi !
FavoritResemål: Australien låter najs.
Favoritblomma: Tulpan
Tycker inte om: Bingo Lotto
Senaste sjukhusvistelse:Det var ett tag sen,
Favoritdricka: Smakis&Mer.
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Gult, men fult!
Vad gör du när du är uttråkad: Datan
Missbruk: nopp
Vän som bor längst från dig: Italien
Vad retar du dig mest på: Brodern.
Nagellack: Neutralt.
Husdjur: Två söta kaniner
Skostorlek: 38/39
Syskon: Broder Daniel.
Favoritpålägg: Ost&tomat
Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet vem skulle få dina pengar: Rädda Barnen.
Vilket är det vackraste ordet: Älskar
Bästa bok du läst: Jag har läst för många för att kunna svara :)
Är du Internetberoende: Ja, tyvärr.
Favoritparfym: Lacoste, Pour Femne .
Gillar du snö: Oja
När köpte du något åt dig själv sist: En vecka sen.
Vilken är din bästa egenskap: Envis&Positiv.
Senaste pojkvännen: ;)
Vilken film såg du på bio senast: Oj, jag vet faktiskt inte. Kanske "säg att du älskar mig"
Senaste köpta skiva: Jag laddar ner (!)
Favoritgodis: choklad& sura saker.
Studier eller jobb: Studier
Bästa kompis: Sassa, Minna, Olivia, Agnes,  Elin.
Innerstad eller liten ort: Storstad vafan ;)
Favoritbloggar: Chic är trevlig att läsa.
Nytt eller vintage: Nytt

Äntligen helg!

Äntligen helg, hur går det här till egentligen? Jo det ska jag förklara för er nu ,
Varje dag i skolan går vi lite längre än alla andra skolor på ekerö, så ungefär en gång i månaden får vi en så kallad "inarbetad dag" , även kallad "tappen dag" (vår skola heter Tappström, en förkortning) och menas då att alla elever på skolor blir lediga en dag. Och i morgon är det en sådan Tappen dag, eller Inabetad dag, same shit. Så, vad ska man hitta på? Tyvärr har jag ingen aning i nu läget, men jag antar att jag hittar på något med någon kompis, och det var även en eventuell träning i fotboll, så jag har i alla fall något att göra i morgon, frågan är bara vad jag gör resten av dagen, det återstår att se.
Men i alla fall, idag har jag roat mig med att rida i en timme på Rasta borgs ridskola där jag idag fick reda på att jag ska byta till en bättre grupps om har en högre nivå! Det känns riktigt kul, för jag har känt ett tag nu att jag vill höja ribban lite och ta en lite svårare grupp, där jag kan lära mig ännu mer om ridning och allt vad det innebär. Ridningen är ju en så stor sport i sig, och det finns så mycket man kan tävla i, hoppning, dressyr, fälttävlan och massa massa mer. Plus att det är en massa teorilektioner där man går igenom hästens delar och annat. Det finns mycket att lära sig om i ridningen, som allt annat helt enkelt. Men det stör mig så fruktansvärt mycket att så många tror att det är bara att sätta sig på en häst och rida omkring, men det är så mycket mer! Det är så stort att jag inte ens kan ta upp allt nu, men jag hoppas i alla fall att jag fått er en tankeställare om att det är inte vad som helst att rida, hur enkelt det ser ut.
Kram på er , hälsningar Julia

Och förresten, kul att det är några som håller med mig om att Wentworth Miller är världens vackraste,  för det är han ju ;)

Prison Break.

Åhh, Så bra ! Min favoritserie just nu faktiskt, även fast det (tyvärr) har uppehåll i någon månad eller så , tror jag .. Man kan ju bara bli kär i Micheal Scofield, jag är helt såld. Någon mer (?) .

Prison break

prison breakPrison breakPrison break
 


Så alltså , vad handlar det då om då ? 
Jo, tv serien Prison Break handlar om att Micheal Scofields bror, Lincoln Burrows anklagas för mord på presidentens bror och hamnar då i fängelset Fox River och ska avrättas inom en månad. Micheal bestämmer sig för att rädda sin bror och hamnar han också på Fox river efter att ha "låtsas" rånat en bank.  Också börjas det att planeras, man får med andra fångar som också vill rymma, och Micheal har till och med tatuerat in en karta & annat över hela överkroppen.
Till slut lyckas dom rymma, 9 fångar om jag minns rätt, försvinner ur Fox river, Och i nuläget finns endast fem kvar på banan.  En riktigt kortfattad historia blev det nu, men att titta det på tv är rena drömmen, otroligt roligt !
Och med dom orden avslutas dagens bloggskrivande, 
kram.

Under all kritik.

GAAAAAAAH .
Kan det inte bli lite värre, mer värre än det redan är ? Jag hade skrivit ett långt och känsligt blogg-inlägg för ungefär 40 sekunder sen, och som vanligt skulle jag spara&publicera det. Men icke, då är jag förstås inte inloggad! Det är så värdelöst så att det inte är sant. FY FAN.

Handboll för hela slanten.

Hej svejs allihopa. Dags för ett nytt inlägg. Jo, min dag har då sett ut så att jag vaknade ca 10.00 på morgonen, släpade mig nerför trappan för att ta dagens första måltid. Efter den nyttiga frukosten som innehöll bland annat en macka, lite juice plus en tallrik gröt. Som ni kanske förstår så är jag alltid alltid hungrig på morgonen, vilket jag skiljer mig från dom flesta som inte ens äter frukost (!) . Men i alla fall, efter den näringsrika frukosten drog jag då vidare till datorn för att titta om det hade ploppat in något mejl i inkorgen, vilket det hade också. Och efter att ha suttit där ett tag var det dags för att byta om, det skulle bli handboll för hela slanten resten av dan! Tyvärr kan jag inte påstå att det gick särskilt bra resultatmässigt, men vi var nästan minst lika bra som motståndarna, bara att deras målvakt var lite vassare än våran. Men that's life. Man kan ju bara göra sitt bästam och det tyckte jag att vi gjorde idag.
Socialt mässigt är det lite krångliga i mitt liv just nu. Jag håller just på att småtjaffsa med en kompis som jag känt i hela mitt liv. Det känns inte alls bra, för det är en sådan idiotisk anledning till varför vi gör det. Och det är rent ut sagt förjävligt att bråka med en kompis, nästan det värsta som finns.  Båda mår dåligt av det, (eller?) och allting blir bara en massa skitsnack bakom ens rygg. Tack och lov att i alla fall inte jag bråkar särskilt ofta med mina kompisar, jag vet inte hur det är med ni läsare, men jag hoppas att ni inte heller gör det.

Och nu har jag också lyckats läsa ut boken "Den äldste" (uppföljare från Eragon som visas på bio också) , det tog bara ett halvår ! :) Okej okej, jag vet att jag har varit lite slö att läsa på sistone, men det är bara för att jag inte känt för det. Kapitelböcker har fått vänta, och i stället kalle anka. Men nu har jag kommit igång igen, och för tillfället läser jag "Nu är mörkrets tid" som utspelar sig under invasionen i Australien. Den ingår i en bokserie som John Marsden har skrivit, och detta är bok nummer fyra. Jag skulle dra en gissning på att det finns ungefär 8 böcker utgivna, men jag är inte helt säker. Rekommenderas i alla fall, för dig som gillar spänning och realistiskt. 

Även idag har jag insett hur bortskämda vi i Sverige är. Jag menar, vi slänger vår mat i skolan när vi inte tycker om den. Barn i Afrika blir glada när dom får en torr brödbit efter flera dagars hunger. Vi kan få en utbildning och kunna försörja oss, medans andra barn inte ens har råd med att köpa ett par skor. Vi blir arga när vi får utegångsförbud, andra blir slagna varje dag och måste jobba 12 timmar om dygnet med en lön som inte ens räcker att köpa ett par strumpor. Detta har i alla fall fått mina tankar att snurra, och att man kanske får nöja sig med den mat man får. Men visst ska vi inte sluta äta vår mat för att andra inte får någon, nej absolut inte. Men att vi kanske borde nöja oss med det man får, och inte klaga så otroligt mycket för att man inte fick den färgen på tröjan man önskade sig.
Aja, nu är det nog dags att sluta, jag har förhoppningsvis redan fått era tankar att snurra tillräckligt mycket också. Kram på er allesammans ! Hälsningar Julia

Helg, helg, helg !

Finns det något bättre än helger? Nej, jag skulle inte tro det. Att bara få sova och kunna hånle åt den otroligt hemska väckarklockan som ringer och väcker en på hemska vardagar. Det är grymt att behöva gå upp klockan sju på morgnar bara för att gå till en förjävlig skola och lära sig något man ändå glömmer en timme senare. Men på helger kan man får bli fri (inte världens bästa uttryck, men men) och få sova ut och umgås hela dagen. That's the life, right?
I alla fall, vad hittar man på då andra helgen på 2007? Jo, idag på lördagen har jag då varit med min kära vän Agnes. Nästan som tradition spelade vi något spel, det är faktiskt nästan det ändå vi gör, och bakar lite då och då förstås. Idag blev det spel som A-Ö, Kalaha & Familje Geni. Plus tv-spelet förstås. Jag älskar mitt gamecube, det är grymt roligt att köra Mario kart double dash med en kompis, och oftast vinner jag också ^^.  Men i alla fall, roligt är det att spela spel, och egentligen, vad gör man annars med en kompis likssom? Jag menar, att spela data till exempel kan man ju lika gärna köra ensam, men spela spel behöver man oftast i alla fall vara minst två.

Och denna helg är inte heller vilken helg som helst, det blir den tjuogonda knut, och då ska julen dansas ut! Ska bli skönt att slippa den där jäkla julgranen som bara barrar, och som egentligen bara är rolig att titta på den 23:e december. Och att slippa alla otroligt fula ljusstakar i fönstren, även fast vi bara har en ^^. Julstjärnor är mycket finare :) . Den här julen har gått otroligt fort, och jag undrar nästan om det ens har varit julafton än? Nästan en månad sen det var det, ja tiden går verkligen fort nu.

Ja tänk, snart är det ju sommarlov! Typ .. 140 dagar kvar eller något :) . Och om 7 veckor blir det sportlov. Då blir det att åka av till Alperna med hela familjen. Egentligen brukar vi åka en vecka till fjällen varje år och ta ledigt från skolan, men eftersom min bror går i 9:an och har alltså nationella proven på våren, så kan det bli lite klurigt. Därför blir det sportlovet i år, och till alperna ! Läntar verkligen, jag har faktiskt bara åkt skidor i Sverige hittills. Jag tror vi skulle till Italien någonstanns, namnen är så konstigt och blir svåra att komma ihåg :) .
Nej nu börjar det bli dags att avsluta, god fortsättning på det (ganska) nya året !


Kärlek.

hon är bäst.
Du kommer aldrig inse hur mycke du betyder, för du är ovärderlig! Utan dig vore jag inte den jag är idag, och jag har dig att tacka för en hel del. Tack för att du alltid finns där för mig, såsom solsken eller regn. För att du alltid ställer upp, vilken tid det än är på dygnet, och att du alltid förstår och får allting att vara mycket bättre. Jag avgudar dig, och kommer aldrig att lämna dig. Du är helt enkelt bäst, Elin Norberg.

Drabbad,

Jaha, då har man blivit drabbad, -av förkylningen.Har nu varit sjuk i två dagar, tors-fre. Förjävligt att tillbringa en dag utan kompisar, bara vara hemma och ligga i sin säng, titta på en urtråkiga "Vära bästa år" , eller något annat världelöst program på tv. Det är nästan hemskt, rent ut sagt. Plus att kylskåpet är tomt och lunchen blir en tallrik fil. Jag hatar det, för det är så värdelöst allting. Jag är ledsen för att jag inte hunnit skriva på längre, och mitt "skriva varje dag" verkar inte fungera såå bra, men jag ska försöka bli bättre på det, jag ska verkligen försöka. Men just nu har inte tiden räckt till, men jag ska försöka och göra mitt bästa. En av anledningarna är också att jag har tappat lite lusten för att skriva i bloggen, men det är bara att kämpa på, det kommer :) . Krya på alla ni som lider lika mycket som jag, Kram Julia.