- Allt har sina konsekvenser

 För att fotbollslaget ska få in lite klirr i kassan har laget nu börjat på söndagar klockan 8.30 (!!!!) träna småttingar av olika kön i just fotboll. Idag var det första gången jag var med, och det hela började på sämsta möjliga sätt..
Jag hade ställt klockan på kvart i åtta, en något optimistisk tid men jag tänker inte gå upp mega tidigt en söndag för att åka till Ekerövallen. Never.
 Det hela slutar med att efter några snooze-tryckningar på mobilen så kliver jag upp, ovetandes om vad tiden var och fucking skittrött. Sedan att klockan stod på 8.20 och vi skulle vara där 8.30 fick mig defenitivt att vakna till. Efter en snabb frukost och en snabbare övertalning av pappa att han skulle skjutsa mig dit så kommer jag faktiskt bara ca fem minuter försent, imponerande va? Själva träningen var inte så tråkig som jag trodde att det skulle vara, och även fast det var sjukt jobbiga ungar så gick en timme ganska fort.
Vid tio-tiden åkte väl de flesta hem och la sig och sov, men för mig och Maja var det dags för helgens andra match (första hade vi igår) med Skå DFF borta i Täby mot just Täby. Tänker inte gå in på vidare detaljer, men det var en helt okej match där vi vänder ett 2-0 underläge till 2-2, till och med jag gjorde sista målet. Woho. Inte varje dag man får göra mål. Sedan hur snyggt det var är en annan femma ..
Vad som var mindre bra var att jag redan hade ont i halsen innan matchen drog igång, och efter 2x45 minuters nonstop spelande så kan jag inte skriva att jag mådde precis bättre, snarare motsatsen. Hur tänkte jag? Som straff för mitt dumma handlande sitter jag här nu, frusen, ännu mera ont i halsen och missbrukandes halstabletter. Så fort en tar slut i munnen, in med nästa! Snart är halva paketet slut.

Nu när detta inlägg snart är slut hade jag tänkt sätta mig framför teven och titta på alla inspelade Project Runway, Pussycat Dolls och Top Model avsnitt jag har inspelade. Mm, sounds g-r-e-a-t. I love.


- Dessa fjortisar

Jag har tänkt på en sak. De flesta hatar eller åtminstone hyser ett litet hat till fjortisar, (de som nu finns kvar) , och tycker att det är skitlarvigt att pusha upp brösten med att ha två bh:s på sig, sminka sig så att ansiktet försvinner och allt vad fjortis innebär, är jag på rätt spår fortfarande?
Men varför, kära vänner, varför, varför i hela friden tycker så många "vanliga" ungdomar om att leka fjortisar och sedan fota sig själva som det? Jag vet inte hur många bilder jag har sett på tjejer som ser precis ut som fjortisar, men under bilden så står det "Driiiiiiiv", jag menar varför är det så kul att sminka och klä sig så? Då måste man ju liksom visa något form av intresse för dessa extremt fula utséenden och som bara är skitfult.
Om vi jämför med till exempel emos, hur många sminkar sig som dem och fotar det och lägger ut på internet? Sero.
Det måste ju finnas en anledning till varför man gör som man gör.. Typ att det är kul..? Varför vill man se ut som människor man hatar, och som alla såg ut förut?
 (de flesta som var fjortisar tidigare under deras 14:e år i livet har ju tydligen "växt upp" nu och klippt lugg och what so ever.)

Jag vet inte, och jag vet inte om ingen fattar ... men liksom, varför?
Gah jag blir tokig.

- Skitbra Julia

Hm min status på msn är inskriven på att jag "städar", vilket jag gjorde .. till en början. Jag hann ju åtminstione plocka upp nästan alla kläder på golvet, sen att bokhyllan är ett bombnedslag och att golvet behöver dammsugas .. ja det tar vi väl en annan gång. Men eftersom det ser så bra ut när det står att jag städar så behåller jag det. Så jag åtmintione kan inbilla mig att jag gör det.

- Jobb

Så är jag äntligen (nästan) färdig med alla läxor jag har skjutit upp till sista dagen. Duktigt Julia. Nu fattas det bara att jag skriver ut uppsatsen och renskriver intervjun, sedan är jag färdig! Ska försöka lova mig nu att aldrig mer skjuta upp dem såhär, men alla vet ju att det kommer hålla i en sisådär .. några veckor? Om inte tidigare .. Bah jag gör så gott jag kan.

Jag och mamma har kollat på gymnasium nu ikväll, och jag känner mig ganska sugen faktiskt på Solna Gymnasium inrikting Sam.. Men jag vet inte. Hum svårt det där.

Nu ska jag renskriva min otroliga intrevju med mamma om hennes framtidsdrömmar (?) och sedan börja göra mig iordning för la cama.
Imorgon väntar en dag i skolan med No, matte, engelska, svenska och so. Lovely att allt ligger på samma dag. Lovely att det är en fredag.
Lovely. Finns det energipiller att köpa någonstans?

- Det är nu man inte får misslyckas

Glömde kanske nämna det igår, men idag var det skolfoto i skolan, då man tydligen ska "se fin ut" och ha fixat fejan inklusive hårkaluffsen. När man var yngre kanske det var spännande då man hade på sig sina tjusigaste kläder, men nu är det mer en rutin varje år. Och målet är likadant varje år, inte se ut som ett mongo. Hittills i Tappen har jag lyckats ganska bra, men jag vet inte om jag misslyckades ganska rejält idag ..
Saken var den att fotografer oftast brukar säga till när de tar sitt förbannade foto, men tydligen så gällde detta inte den här fotografen. Precis när jag skulle "kasta bak" luggen som låg för ögonen, ja gissa vad som händer då? Jäveln tar kortet! Jag och några till fick se klassfotona efteråt, och jag ber till gud att han inte väljer just det fotot, för ordet mongo passar precis in på mig i det fotot. Jag ser s-t-ö-r-d ut. Tar de den .. vet jag inte vad jag gör. Jösses.
Och enmansfotot lär väl inte heller bli mer än katastrof. Men hellre det eftersom det är jag och min familj som får se det, än hela Ekerö förutom Birka typ.
Jösses.

- Omg

Vet ni vad,

 • Jag kan inte knäppa med fingrarna.
 • Jag har aldrig ätit kräftor.
 • Jag kan inte blåsa tuggummibubblor.
 • Jag har aldrig sett Bambi eller Snövit.

- Jaha, vad fan ska man göra nu?

Ja då sitter man här hemma, senaste lektionen slutade för en timme sen och det är ytterligare två timmar tills vi har nästa lektion. SKITKUL.
Jag kan inte beskriva hatet jag hyser just nu. Fattas bara att det sitter ett par horn på mitt huvud..

- Pumpa
- Jag är bäst på det här

Varför är jag så sjukt grym på att skjuta upp saker i sista stund? Nu har jag suttit här i nästan mer än en timme och sagt att "Om fem minuter går jag och dushar" , "fem minuter till", "snaaaart", "alldeles strax", men vad tror ni händer? INGENTING.
 Varför ska det vara så svårt att bara gå de tio metrerna till toaletten, klä av sig kläderna och gå in i duschen? Jag fattar inte!
s u c k

- Helt onödigt

Idag har alltså riktiga schemat dragit igång på allvar, och det känns faktiskt mycket bättre än vad jag hade väntat mig.  Det är fortfarande ganska lugnt, visst har vi fått vår första matteläxa och har en uppsats att lämna in, men det är helt okej. Än så länge.
Vet inte vad jag ska skriva när det är så sjukt ointressant i skolan, och att få er att somna är inget jag heller vill.. Hm.
Time for a shower.
Tjingelingelingeling

- WOHO

BARA SÅ ALLA VET SÅ HAR VI NU VUNNIT VÅR ANDRA MATCH I F15 ELIT NÄR DET ÄR MINDRE ÄN HALVA SÄSONGEN KVAR.
DET NI

- ÄNTLIGEN SÄGER JAG BARA

BARA SÅ ALLA VET SÅ HAR VI ÄNTLIGEN VUNNIT VÅR FÖRSTA MATCH I FLICKOR F15 ELIT NÄR DET ÄR MINDRE ÄN HALVA SÄSONGEN ÄR KVAR.

- Älskade väder

Då var man tillbaka från fotbollsträningen för ett tag sen, det hela började ju helt fantastiskt när Jojjo och jag satt på mopparna påvägen dit, självklart börjar det ösregna. Till en början var det okej innan det började läcka in överallt, när det kändes som om man kissat på sig för att dynan hade blivit blöt, och sedan kom det värsta av allt, den eviga kylan. Tänderna började hacka, armarna skakade, låren blev iskalla. Pissigt är nog det bästa ordet.
Själva träningen i sig var inte så mycket att tala om eftersom vi körde på en plätt bakom omklädningsrummen på grund av att det var mer vatten än gräs på planen. Men det blev lite nickar, en evighetsstaffett, helt okej förutom den otroliga träningsverk jag hade från tisdagens fyspass med handbollslaget som innehöll bland annat att springa upp för maskbacken två gånger, benövningar, steppgrejer och springa. I två dagar har jag knappt kunnat gå nu, så att spela fotboll kändes inte speciellt bra. Men vad kan man göra, bita ihop?

Nu ska jag ta mig en dusch, håret är för äckligt och regnblött (sådär så att det är omöjligt att borsta det), och här sitter jag i träningskläder. Euuww.

- Wohoo

Elin is back on track på bloggbanan!
Spana in hennes blogg förfan :)
http://identitycrisis.blogg.se/

- Jag älskar er också

Ni som lägger alla scheman i Tappen, jag skulle vilja fråga er hur ni tänkte när ni gav oss på tisdagar en tre timmars lång håltimme. Om det fanns någon bakgrund till det, eller om ni ens tänkte in det hur otroligt härligt det kommer vara att hänga i skolan i tre timmar en gång i veckan och inte göra ett piss? Fucking lovely.

Undrar bara hur ni tänkte

- Aldrig, aldrig någonsin glömma

Det är verkligen svårt, men jag tror att jag insett nu att sommaren verkligen är över. På riktigt. Något som jag egentligen inte vill acceptera, men vad tjänar det till att hoppas på något som ändå inte kommer fortsätta vara?
Aldrig, aldrig någonsin har det hänt så otroligt fantastiska saker på ett sommarlov, och jag undrar om det kommer hända igen. Någonsin.

Men kanske är det bäst att avsluta det såhär, på bästa möjliga sätt. Liksom för det är väl då man ska avsluta det? När det är som bäst .. och som svårast att stänga boken och förvandla allt till fina minnen som till slut tynar bort till något man inte minns längre. Fyfan vad negativ jag är men jag kan inte hjälpa det just nu. Jag vill ha tillbaka allt och uppleva det en gång till, Spanien, konfirmationen, Danmark.. ja you name it.
Samtidigt så kan man inte sitta här och ruttna bort över att man saknar något så fruktansvärt, men samtidigt igen så är det något helt fantastiskt som inte går att låta bli att längta tillbaka till.


- Utvärdering sommar 08

En liten frågestund till mig själv om sommaren 08. Here we go.

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Konfirmerat mig, spela fotboll och handboll utomlands, jobba i stallet under ridläger, mm.

Dog någon som stod dig nära?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Spanien, Danmark. Gotland? (A) ;)


Är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009?
Svårt att säga nu, speciellt med tanke på den sommaren
jag har haft nu, men en lika bra sommar 09?


Vilket datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas?
23-30/6 ,  1-10/7


Största misstaget?

-


Har du varit sjuk eller skadat dig?
Blev skadad på konfalägret vilket ledde till att jag blev kallad träben resten av veckan. Höhö.


Bästa köpet?
Faktum är att jag inte handlat så mycket i sommar, men ett pandora-armband kanske.

Vad spenderade du mest pengar på?
Dyra samtal? Haha nej jag vet inte..


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att denna sommaren blev till något jag aldrig hade tänkt mig. På det positiva sättet.


Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008?

Enkel fråga, Jason Mraz med Im Yours


Är du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Det är ju svårt att vara deppig på sommaren, men visst är jag väl säkert gladare denna sommar.


Vad önskar du att du gjort mer?
Jag hade inte hunnit med att göra fler saker än vad som redan var inplanerat .. :)

 

Vad önskar du att du att du gjort mindre?
Sovit.


Blev du kär i sommar?
Nepp :)

Hur många förhållanden?
Nada


Favoritprogram?
Top Model som går i repris igen haha. Eller os-studion..<- din tönt


Bästa boken du läste i sommar?

Det fattas en tärning av Johanna Tydell, sjukt bra!


Största musikaliska upptäckten?

Alla psalmer suger inte


Något du önskade och fick?
klyschig och tjatig jag låter, men alla frågor leder till samma svar så vad kan man göra?
EN FANTASTISK SOMMAR, oförglömliga minnen.


Något du önska och inte fick?
En systemkamera

Gjorde du första dagen på sommarlovet?
Det var väl någon grej på gårn som det brukar vara.


Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?

Nej det tror jag faktiskt inte (!)


Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008?

Fett med lycka


Vad fick dig att må bra?
Allt, vädret, vänner, ja allt.


Vem saknade du?

 Det var nog fler som saknade mig eftersom jag aldrig var hemma haha!
Nej men jag åkte nästan iväg på något med alla mina vänner förutom Linda kanske..


De bästa nya människorna du träffade?
Alla från Konfirmationslägret, folk i Spanien och Danmark. Många kan nämnas!


Sommarens sötaste?
Jag! haha


Sommarens hetaste?

jag! självinsikt var det här haha.
Nej men vad är det för fråga?


Somarens besvikelse?
Att en glidtackling kan leda till mer än vad man tror.

Sommarens bästa?
Spanien, Danmark, Gotland, Konfirmation


Sommarens snällaste?

Alla nya (och gamla) människor jag träffat förstås. Tihi


- Fyfan i helvete

Och nu är det även konstaterat att mitt bästa sommarlov någonsin har tagit slut, och att jag faktiskt får inse att jag börjar skolan idag om några timmar. Hur sorgligt låter inte detta?
Buhu jag vill inte. Jordens undergång

- "Hälften i alla fall"

Om det ännu inte har framgått så är jag alltså hemma igen från Gotland. Det vad mycket trevligt på den lilla ön tillsammans med Emelie, men allting har sitt slut och en vecka var en ganska perfekt tid. Inte för mycket, inte för lite.

Nog pratat om Gotland.
Även fast jag inte hade tränat på hela veckan (förståeligt eftersom jag inte varit hemma) så var jag ändå kallad till dagens match mot Aik, en match vi alla visste skulle bli tuff med uppropstecken. Sveriges bästa lag i vår åldersklass så vad förväntar man sig då mot ett sådant motstånd? Zero. Senaste mötet åkte vi på däng med 6-0, en match som inte riktigt speglade resultatet enligt mig, men poängen med fotbollen är ju att göra mål och det var precis vad de gjorde ..
Matchen idag slutade med att vi förlorade igen, men denna gång med endast 0-3, något jag tycker att vi skulle vara nöjda med. Visst hade vi inte speciellt många målchanser, men vi stod emot bra och hann rulla lite boll, trots lite slarv.
Vi hade även tur med vädret att det började regna precis när domaren blåste av matchen, lite flax ska man ju ha.

Slänger in en relativt gammal bild på laget efter vi vunnit ena serien i div 3 förra året. wiiiiiho


- Sport sport sport sport sport sport

I detta nuläge pågår det ett febrilt kanalbyte i tv-soffan mellan kanal 24 där Sverige möter Tyskland (igen) och svt 1 där os-dubbeln med svenskar jag inte minns namnet på mot några fransmän. Det är löjligt spännande som tar otroligt på nerverna.
Nu måste jag koncentrera mig på tennisen, att missa något i detta läge vet jag inte vad jag skulle göra.
Jisses

- Den stora frågan


 Vad fan kan man göra på Gotland egentligen, förutom att bada?

Alla åker ju hit så något mer måste man ju kunna göra .. eller?

- Tönt

Ingen idiot kan väl ha missat att Sverige har en ytterligare medalj i OS, ännu en silver, ännu en i cykling! Wiho, congrats congrats.
Stackars Emelie måste tycka att vi är några riktiga rikspuckon som sitter och tittar på Den Olympiska Studion på SVT dag in och dag ut, men under OS är det faktiskt intressant att titta på fäktning, paddling, tyngdlyftning what so ever! Självklart skulle jag annars aldrig slå mig ner i tv-soffan för att tita på när en svensk fäktas, men under OS så är det faktiskt okej. Tycker jag.

Imorgon får man alltså hoppas på brottaren Ari (eller vad han nu hette ..) tar sig vidare och vinner guld guld guld guld. Allt är ju möjligt så varför inte.
Nu ska jag ta reda på vad Emelie har gjort med min mobil som hon ryckte till sig precis innan jag skulle börja skriva detta inlägg. Antagligen har hon skickat iväg ett antal sms till x antal personer. Frågan är bara vad hon har skrivit .. Ja det återstår att se.
Godnatt/Godkväll läsare!
Puss

- Hoho

En 50-60årig kvinna är som Ryssland, alla vet var det ligger men ingen vill dit.

-


Isn't she lovely?

- Visby idag

Som rubriken lyder är det alltså tydligen dags för oss att åka in till Visby på besök under dagen. Vädret idag bjuder oss nämnligen inte på ett härligt soligt väder, dock vindstilla (vilket det verkligen inte var igår) men mycket bättre än så är det inte. Regnar gör det ju iofs inte, vilket är skönt.
Mamma nämnde att det fanns en Pandorabutik här i Visby där man kunde köpa berlocker till mitt armband jag fick i konfirmationspresent, jag kanske inte har berättat om det? I så fall borde jag fota den ganska omgående! I alla fall, om jag har tur kanske mamma köper en till bit till mig .. hoppas på det bästa :)

Hoppas vädret i Stockholm (och alla andra städer i Sverige också för den delen) är till allas belåtenhet och att ni saknar mig och Emelie tills ni nästan dör.

- Ibland har man fel

Det visade sig att när pappa slog på datorn här på Gotland att det fanns två trådlösa nätverk tillgängliga, LYCKA. Inte för att jag tänker sitta inne hela dagarna för att hålla kontakten med den yttre världen utan för att ändå kunna vara kontakbar.
Det kommer absolut inte trilla in ett inlägg varje dag, utan det kommer helt enkelt när det kommer, tihi!
Nu ska jag titta på Os-studion eller vad det nu har fått för namn på Svt.
GLHF

- Gotland nästa

 Då är det en halvtimme tills jag, Emelie och familjen far till Gotland i en vecka. Som ni säkert förstår innebär det ingen dator och kontakt med yttre världen. Men det kommer bli jättehärligt verkligen, :)
HA DET BRA SÖTNOSAR

- Det ligger i luften

 Jag är verkligen i stort behov av en ny design, känner inte ni läsare (jag har ju så många ..) det också? Haha. Det behövs verkligen fräschas upp här, hela sidan känns som en dammig vind numera.

Sitter i detta läge och kommunicerar för fullt med Jojjo och Sandra om varandras hår. Skitlarvigt och fånigt, men ja så har det blivit. Och till råga på allt är det nog jag själv som startade proceduren. Dumma Julia.
Konversationen har gått så långt att vi nu sitter och skriver till varandra: "Nej men du har ju MYCKET finare hår än vad jag har!", "Nej, DU har finast!" , "Men det är ju superfint!". Då är det illa. Hej vi är mogna femtonåringar, yeah right.

Fick höra nu också via msn att Jojjo och Minna (och nu även jag) planerar en filmkväll med hela konfagruppen en kväll sista veckan på sommarlovet. Låter det inte mysigt om det faktiskt blir så?

Nu är det dags för mig att rulla vidare. Eller så blir det ett till inlägg, jag vet inte.
Aja kära vänner, tjingeling!

- Hej, tja, tjena, halloj, hejsan, tjo.. ?

Om man aldrig har pratat med en person via datorn, vad är det för första hälsning man ska skriva då egentligen?
Hej låter ju bara så tråkigt och blankt, tja låter som om man vill tuffa till sig lite och att det då bara blir löjligt. Tjena är en konstig version av tja och hej. Halloj, ja vadfan är det egentligen? Och tjo, leka g?
Samtidigt kanske man inte tycker att det är speciellt viktigt, men HALLÅ, första intrycket är väl J-Ä-V-L-I-G-T viktigt..

GAH VAD SKRIVER MAN!?

- Toppenbotten #8

Jag kände att det var dags för en liten Toppenbotten-lista igen (wiiie!) , såg nu också att jag tydligen hade försökt uppdatera detta varannan vecka eller varje vecka, men åt helvete med det haha.
Uppdatering och jag går inte hand i hand.


 1. SOMMAR 08 - Den i särklass bästa sommaren i mitt liv. Helt klart. De andra somrarna är inte ens värda att jämföras med denna, det är liksom som att jämföra en sten med en slipad diamant. Det går inte.
 2. STALLET - Efter Karlstad var det överhuvudtaget inte alls speciellt lockande att fortsätta gå upp sju på morgonen för att ta bussen till stallet och göra något man ändå inte får pengar för. Men. Man. Kan. Väl. Ändra. Sig.
  Det är faktiskt sjukt kul att jobba. Rida får man ju också.
 3. GOTLAND - Resan som ska knyta ihop Sommar 08 i en säck och stängas. Bättre än så kan inte sommaren bli. Typ. 1. 14 DAGAR - Två veckor tills jag ska gå upp sju på morgonen för att dra mig till skolan. Det lockar inte alls faktiskt.
 2. REGN - Behöver jag skriva något mer?
 3. ALLT HAR SITT SLUT - Och så även sommaren. Jag vill inte jag vill inte

- Vrid på huvudet igen :o


Den läskiga bilden .. Right Jojjo? ; )

- Jag bättrar mig

Nu är i alla fall Danmarksinlägget påbörjat, och då har vi ju alltid en början.
Alltid något.

- Vrid på huvudet :oJulia in plattat hår, vad tycks och ser det inte ganska långt ut?- Victory!

Efter många och mycket tappra försök med den fjantiga sladden som påstås ladda upp laptopen på något löjligt sätt (fast den inte gör det eftersom den funkar on off hela tiden) , så laddar den upp plåtburken just nu i alla fall. LYCKA.

Alla fattar?

- Som en dammsugare

Nu fick jag värsta känslan i magen om att det börjar bli dags att byta design. OM jag är laddad!
Nu fattas bara tiden, orken, fantasin och allt annat som kan förhindra detta. Massor av saker alltså

- Jag vill inte jag vill inte

F A N .
Varför gick jag inte ut med min reklam igår som mamma sa att jag skulle göra.. Detta ösregn hade jag i och för sig inte räknat med och att jag glömde skiten tills nu gör det hela ännu pissigare, nu måste jag ju gå ut nu. I detta ösregn.
Hej förklylning?
JAG VILL INTE