Händer den bästa


Huset är städat, maten är inhandlad, och jag känner mig bra jävla stolt. För att bara ett litet missöde inträffade när jag torkade golvet, jag tyckte att det skulle gå lika bra att krama ur vattnet med en hand i den där grejen man sätter fast ovanför hinken, men det gjorde det inte. För jag tryckte tydligen snett. Så att allt vatten hamnade på golvet.. Men fem blöta handdukar senare så var skadan undanstädad och allt var återigen under kontroll.

Glad (säger man så?) valborg alla!


30 april 2009. SpexVisste du att ..


..Man tillbringar ca ett år av sitt liv framför spegeln.

Valborg 09

 

Var det verkligen ett år sen?


Roliga grejer


Dagens förmiddagsschema och en bit in på eftermiddagen:

  1. Städa
  2. Handla middag
Ledig förvisso men vissa saker måste bli gjorda ...

You


Jag måste understryka att jag är inget Twilight-fan som Bea är, visst måste jag erkänna att jag läst böckerna och under tiden man läser böckerna faller det som ett beroende över dem, men i ärlighetens namn har de ju inte världens tungaste manus, egentligen?
Men hur som helst, jag gillar att citera och här kommer ett från första filmen:

Bella Swan: You say you heard what they were thinking? So what, you read minds?
Edward Cullen: I can read every mind in this room, apart from yours. [looks at specific people] Money. Sex. Money. Sex. Cat. And then you? Nothing. It's very frustrating.
Bella Swan: Is there something wrong with me?
Edward Cullen: See, I tell you I can read minds, and you think there's something wrong with you.

Visste du att..


IMORGON ÄR JAG LEDIG :D hehe
godnatt påer

Besatt


Ni vet boken Hungerspelen och uppföljaren Fatta Eld, mina favoritböcker? Som jag skrivit om här tidigare?

Hur som helst har jag nu spridit denna fantastiska bok vidare, från att ha tvingat Bea läsa den under tiden vi var i fjällen (hon läste ut båda på fyra dagar) till att nu introducera den för Nathalie i handbollen i skolan som så sent igår berättade att hon hade läst ut ettan och nu skulle gå in på tvåan, till att övertala Cindy i min klass att läsa den i svenskan där vi har en uppgift att under fyra veckor läsa en roman.
Igår fick jag smset: "Julia jag läste ut boken istället för att plugga, kan du inte ta med tvåan imorgon?".

Det säger ju en hel del om boktriologin där sista och avslutande delen kommer i augusti (!!!) , och film på ettan 2011. Orkar man vänta så länge? Har man något val?

http://flaskposten.files.wordpress.com/2009/11/fatta_eld2.jpghttp://malinsblog.files.wordpress.com/2009/09/hungerspelen.jpg


Konfa


Godkväll!

Dagen är snart till ända och det enda minnesvärda den bjudit på är att jag tillbringade flera timmar i kyrkan eftersom vi återigen hade konfirmandträff. Man märker nu att gruppen börjar känna av varandra och stämningen inte längre är lika tryckt. Dessutom börjar vi som ledare bli varma i kläderna, så det är jättekul verkligen. Längtar till lägret den 21a juni!!
Eftersom jag börjar åtta imorgon och dessutom har engelska uppsatsskrivning så är det verkligen hög tid att lägga sig. Natti!

Karma


Så var det dags för paus igen! Är man effektiv får man faktiskt ta många pauser. En oskriven regel. Som jag själv har inrättat.

Tänkte berätta att innan ridlektionen red vi ut den sk. "bajsslingan", vene varför den kallas det men det är hur som helst en ridväg man rider helt enkelt. Namnet är inte så mycket energi att lägga på :)
I alla fall, det spännande i min historia var att när vi travade (alltså att hästarna joggade) på denna bajsslinga så tappade jag min mobil ur fickan - utan att märka det. Det hade väl inte varit något märkbart problem om det inte hade varit för att jag red först och tre hästar bakom mig som väger en hel del, att de skulle få min mobil under deras hovar var en ganska stor risk med tanke på att varje häst har fyra hovar, så för att min mobil skulle överleva krävdes det 4 x 3 missade hovar. Men vet ni vad, turen var på min sida! En liten omärkbar repa uppstod men vad gör det när man fortfarande kan ringa och smsa.
Sen att nallen min var cirka en decimeter från att landa i en dynghög, men även denna gång hade jag turen med mig.

Min utomordentligt fina header-bild. Apropå det, det kanske är snart dags för en ny design? Trots att denna är "tidlös" måste man väl någon gång förnya sig.

Men detta är en fråga om tid. Ni anar inte hur länge jag sitter och snickrar med en innan jag är nöjd.

 


Värdera


Godkväll!

Valde att strunta i träningen efter ridlektionen till mesta dels för att jag är sjukt trött och inte på topp i huvudet, men också för att plugget kallar och jag för en gångs skull ska försöka sätta igång med allt i tid. Någorlunda i alla fall. Förvisso att huvudet är tungt, men att renskriva frågor ansåg jag kräva mindre av hjärnkapaciten än att träna ett hårt fotbollspass i någon timme. Sen får man tycka vad man vill om det, men det är inte så viktigt :)

Hur som haver, åter till studierna!

Bild från Spanien. Alice som fotat tror jag.

 


Nu börjar fotbollen


En jättesuperduberultrasnabb uppdatering här hemma då jag endast stannar för att byta kläder och sedan dra iväg igen, denna gång för att spela första fotbollsmatchen för säsongen med juniorerna! Trots att magen är helt fylld med mat och jag är lite småstressad så ska det bli riktigt riktigt kul!


Allt flyter


Tänkte bara informera innan jag kilar vidare att jag har ledarutbildning hela helgen där det denna gång är övernattning, vilket alltså betyder att jag kommer tillbringa iprincip hela min helg i kyrkan. I alla fall fram till klockan 14.00, sedan vid tre har jag samling för fotbollsmatch. Och sedan väntar plugget.
Och sen är det skola igen.

Med dessa ord tackar jag för mig och säger godnatt!

Bra grejer


Sitter här framför burken och laddar upp inför matchen med att pumpa musik. Eller matchen, vad menar jag, jag kanske inte nämnt att jag ikväll ha en slutspelsmatch med juniorerna borta i Tyresö? Well, now you know.

Har ni förrsten tänkt på hur mycket musik kan försträka vår sinnesstämning? Jag menar är vi deppiga lyssnar vi på deppig musik och deppar till det, och det gör oss ännu deppigare och får oss att komma ännu mer in i den stämningen.
Likadant när man är på ett riktigt gott humör, inte fan sitter man och lyssnar på
All By Myself med Celine Dion.
Vad jag menar - musik är bra.


Hey Soul Sister


Fick tipset om denna låt från en vän, och oj vad bra den är!


Emma + Bea
Ljuvliga torsdag


Regnet fortsätter ha ett kopplat grepp om Stockholm, eller till och med snön ville ju säga sitt i slutet av April? Den här vintern må ha varit den kallaste ever och längsta någonsin, men hur länge sen var det inte då att det snöade den 21 april? Eller är det jag som är ute och cyklar bara?

Hur som haver sitter jag här nu i träningskläder och ska om cirka tjugo minuter transportera mig till Solna Hallen där ett träningspass väntar innan skolan drar igång tjugo i ett.
Torsdagar är helt klart min favoritdag.


Lite smårolig bild som jag tog i söndags på kära Bea, haha. Bigfoot!


Värt


Godkväll.

Är jättetrött och borde inte sitta här nu. Fast jag gör det ändå.
Nu ska jag sova.
Godnatt.

Bea
Big need


En jävligt stor bieffekt med att simma är att jag alltid får vatten i örat, alltid alltid alltid. Som tur är brukar det alltid försvinna när jag hoppar på ett ben och lutar huvudet åt ena huvudet, men för ovanlighetens skull verkar det inte hjälpa. Jag känner vattnet rinna i örat när jag hoppar, men det kommer inte ut!! Hemskt frustrerande, jätteirriterande.
Någon som har en annan metod för att få bort det?

Proud


God eftermiddag!

Simning stod på handbollens lektion, och iväg var vi ut i simhallen i Sundbyberg. Först väntade en 40 längders (1000m) lång simtur, och därefter väntade första etappen för att nå ett högre betyg: Crawla och Ryggcrawla.
Jag, som aldrig har behärskat tekniken med att crawla, klarade efter tredje försöket att bli godkänd! Bra stolt men kände sig sen asså, inte lätt att lära sig ordentligt på någon minut. Ryggcrawl var inget problem.
Dock måste jag erkänna mig nu att jag nu känner mig bra seg i kroppen, det var mer än länge sen man tog simtag och det känns verkligen. Men kul, jag gillar vatten.

Nu: Handboll!

http://shanebertou.files.wordpress.com/2008/08/phelps.jpg


Emma
Typ vid tårna


Bea till Julia: I hennes fötter vill man vara.

Act


En mycket trevlig söndag är nu snart till sin ända. Och jag har kanske suttit lite för länge vid datorn, men det är bara för att jag har fixat med bilderna jag tog på Bea och Emma idag. Bara därför. De blev så fina och det sporrar verkligen mig att fota mera mera mera mera! Hehe.
Vad som står på tapeten nu är att jag antingen går ner och tittar på ett inspelat Gossip Girl, eller så skriver jag klart det lilla jag har kvar på mitt svenska-arbete och sen går och tittar.
Det sista alternativet är väl smartare, men det första bra mycket trevligare.

Men: Jobba - sedan vila.


Änglar


Dagens favoriter. Alla jag har redigerat kommer förstås att trilla in lite senare, denna gång väljer jag att suga på den karamellen lite! Hihi


Läsa, registrera, analysera, inspireras!


Godmorgon på er!
Det var ett bra tag sen jag vaknade första gången idag, redan tio över åtta öppnades mina för första gången, men med tanke på att det är söndag och jag har inget behov av att gå upp vid den tiden så snoozade jag till halv tio. Riktigt, riktigt skönt. Räknar man inte med igår var det alltför länge jag verkligen fick sova ut. Och jag behövde det, med tanke på min förkylning som ligger över mig.

Till skillnad från igår, så har jag faktiskt planer för dagen! Om en halvtimme cirka ska jag, Bea och Emma ner till Södran för att föreviga lite vårfoton i solen. Reflexskärmen åker med och det ska bli kul att få testa fota i solljus igen med den, och denna gång få hjälp av någon som håller i den. Ganska knepigt när man är ensam.

Jag har suttit här ett tag nu och letat inspirationsbilder på olika fotobloggare som tar fantastiskt fina bilder. Ni anar inte hur myckt jag har lärt mig från dem bara genom att läsa och registrera hur de har komponerat sin bild. Ett tips till alla er fotografer där ute, besök andras bloggar och läs deras frågor och svar, titta på deras bilder och låt dig inspireras!

Exempel på bloggar:
Emelie Ohlsson (favoriten) , Hanna Björkstedt, Nevnarien, Fotografier.se


But your love ain't the kind you can keep

 

Så vacker röst, text, musik, allt.

 

Cold Case Love


This is how we did it


Spanienbilderna. Här har ni dem. Och de får tala för sig själva.

 


Ibland så


Godmorgon!

Har äntligen tagit mig i kragen och sitter här nu och laddar in bilderna från Spanien och några få från Irsta Blixten i Västerås. Om jag går all-in kanske några till och med hamnar på bloggen! Hihi.
För övrigt väntar en dag där ett arbete ska vara klart och reklamen utdelad. Imorgon väntar kanske en match med DFF-laget. Vi får se.


Ett tufft avsked


Som de flesta vet har min mobil somnat in en sista gång efter fem år tillsammans. I Spanien tog den sitt sista andetag och har vägrat vakna sen dess. Bra sorgligt, ärligt talat. Det gulliga är att mina vänner verkar ärligt ledsna dem också, så sööta! Det var ju inte en eller två gånger jag fick höra att "det är ni två!"-liknande svar när vi diskuterade min mobil som jag har hållt ihop med så länge.

Men nu är den tiden alltså över, och här sitter jag med en Sony Ericsson Walkman, min brors gamla, som pappa sedan tog över ett tag, men nu har även han en ny.
För tillfället raderar jag nummer som inte är mina utan som antingen tillhörde brors eller pappas. Nummer som "Barbro Bernt" , "Claes-Göran" , "Visby hyrcykel" och "Tappsunds Såg" känns inte som jag behöver ha på min mobil.

Mina 200 nummer på förra mobilen var sparade på mobilen och hängde alltså med när den dog. Det är ju nästan den värsta saknaden, alla nummer man samlat på sig under fem år. Samtidigt är det väl lite positivt då man kan börja om och få bort de nummer man tidigare aldrig använde längre.

Nog pratat, nu ska jag sörja lite till.

http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2005/09/09/6495.jpg

Bebbo! RIP.

http://images-large.yourmobilephonereviews.co.uk/sony_ericsson_w810i_2.png
Och det här är alltså ersättaren...

Krigare

 

Kul att ni också verkar gilla att jag till slut är tillbaka! Sånt uppskattas alltid.
Kan kort berätta att jag sitter och jobbar med mitt svenskaarbete som typ ska vara klart tills imorgon (??) , dessvärre har jag inte börjat med mitt resultat än så det gäller att ligga i nu någon timme innan jag går till sömns.

Eller nu måste jag rätta mig själv, redovisning ska vissa ha imorgon men själva arbetet på pappret ska vara klart om någon vecka. Men jag ska inte skjuta upp det, mer än vad jag redan gjort.

För att hotta upp inlägget slänger jag in en bild från förra årets bal. Ett år nästan sen nu, och usch vad jag saknar den kvällen. Svårt att glömma.


On track


Nu är detta två-veckors äventyr slut för den här gången, jag kommer alltså med andra ord stanna hemma nu ett tag fram över. Men det skulle inte förvåna mig för fem öre om ett liknande tillfälle uppstår, för det är ju så mitt liv är. Massa aktiviteter och ett pusselspel för att få ihop allt. Men jag är så nöjd med det ändå!
Mamma lyckades övertala mig att packa upp iprincip alla fyra väskor, eller jag fick åtminstone ner kläderna som skulle tvättas.. Men det är ju SÅ tråkigt. Håller ni inte med mig?
Ca 400 bilder väntar på mig i kameran och det ger mig ännu mer ångest än jag redan har. De kommer så fort orken kommer. Och när den kommer.. ÄR EN GÅTA.

Nu ska jag ta skägget ur brevlådan och sätta igång med skolarbetet. Back to reality.

Packa?


Idag har jag packat upp en väska och packat fyra nya. Kul.
Imorgon är det avfärd halv fem, planet går sju från Arlanda. N a j s. Trots att det inte är någon sommarvärme i Spanien så ska det bli jättejätteroligt verkligen. Jag känner verkligen nu hur mycket jag har saknat fotbollen, och därför ska det bli extra kul då det är träning redan imorgon! Hihi.

Ha det bra alla, vi hörs inte på en vecka igen!

Opps.. blev på snedden visst-


Ha


Nu är jag hemma igen!
Men imorgon åker jag!