We've arrived


Hej på er!

Vi är nu i skrivande stund inne på hotellet och myser lite framför teven. Mamma och hennes vännina gick ut på en promenad det första de gjorde idag för mamma var tvungen att göra av med 300 kalorier eller något för att kunna få en pokal på hennes träningsklocka imorgon... Noub. Jag och min vän Miriam blygade inför uppgiften och ligger därför istället och tittar på ett halv-åtta hemma hos mig-liknande program på teve.

Med några färre missöden så har ändå dagen varit bra. Återkommer senare med uppdatering, snart ska vi ut och käka. Jag tror det blir indiskt. Hur gott?

Leaving town


Lite hastigt och plötsligt tänkte jag sticka till London nu. Hemma på torsdag. Ok? :)


http://www.varldensflaggor.se/bilder/flaggor/storbritanniens-flagga.png


Euw


Som alltid på onsdagar och torsdagar har jag mycket svårt för att hinna skriva något här. På onsdagar åker jag halv åtta hemifrån och är hemma tio på kvällen. Jag tror det räcker som ursäkt.
Torsdag finns det alltid något annat att göra, som ikväll då jag skrivit på en nedrans bokrecension som bara gör mig trött när jag ser den. Men som jag kämpat, och imorgon när den ska vara inlämnad så ser det väldigt ljust ut för att just detta ska kunna ske. Skönt, det värsta som finns när ett lov börjar är att ha rest kvar att göra under lovet. På lov ska man njuta!
Det blev åtminstone en liten uppdatering och jag hoppas jag också kan slänga in några handbollsbilder som min far tagit under säsongen som nu dragit igång. Inte nu, men senare.

Nu väntar duschen som än en gång fått vänta på mig alldeles för länge. Träningen slutade liksom åtta...

Problematik


Godkväll!

Sitter lite halvlökig från kvällens träning framför teven och har inte riktigt orkat ställa mig upp för att ta mig till duschen. Av någon anledning känns det inte riktigt lockande. Först ska kläderna av, sedan ska man tvätta håret, sedan torka sig, borsta håret, klä på sig och Gud vet vad mer. En låååång process. Om man nu ska problemisera duschandet. I grund och botten är det bara jag som är dålig på att ta initiativ och som är lite lat. Kanske dags att ändra på det NU.Sågning


Förresten, apropå ingenting, jag kikade av ren nyfikenhet på två avsnitt av Kenza & Tyra show i helgen. Första programmet förstår jag om det var nervöst och det kan man ha förståelse för, men sen när andra programmet kommer och visar sig vara lika sunkigt som det förra, då får det vara nog.
Kenza är bara rolig när hon är spontan och avslappnad, det funkar helt enkelt inte när hon sitter med ett manus och börjar l-å-t-a  s-o-m  e-n  i-n-s-p-e-l-a-d  r-o-b-o-t. Tyra är lite bättre på det.

Och sen, what up with de extremt onödigt långa och sega inslagen? Deras egna drömmar tar ju nästan hela programmet och NEJ det är inte intressant att se dem sjunga och repetera om och om igen.
Sen kan man ju fråga sig om hur kul det är att se när folk städar en annans lägenhet? My carecup is kind of.. empty.

Men det värsta av allt måste ändå vara deras egna mardröm, vilket JÄVLA gnäll!? Gnäll på att det är jobbigt, att det är kallt i vattnet, att vattnet är för djupt och bla bla bla bla. Jag har förståelse att vattnet är kallt såhär års, men vill man förbättra sin kondition och ställa upp i et triathlon, fan då får man bita i det sura äpplet och kriga. Inte fan kommer man någonstans på att skylla på att vattnet är för "djupt". Herregud. Med en sådan attityd är det ju ingen idé ens att träna. Det roliga är ju också att de själva har lagt upp stommen för programmet, och alltså att de själva kom på idén med träningen. Visa då svenska folket (Sveriges småtjejer) att ni inte är några mesar utan riktiga fighters, kriga kriga kriga!

http://boutros.blogg.se/images/2010/kenza-tyra_106189830.jpg


Skönt


Och så var dag ett av denna vecka avklarad. Skönt. Då betyder att det bara åretstår fyra till höstlovet. Skönt.
Simning idag med laget. Skönt. Jag är färdigduschad och sitter här och behöver egentligen inte göra annat än andas. Skönt.
Jag och Bea tar en buss som går vid tio-tiden för vi har ingen handboll imorgon. Skönt. Jag älskar att sova. Skönt. Funderar på att snart sätta på en filmrulle och redan innan nio bli ett med sängen. Hur skönt?

Handboll du vet


Söndagsångest? Inte då!
Helgen har varit som tidigare dagar i veckan också varit: Handboll, handboll, handboll.
Som sagt besegrades Bollstanäs förvånansvärt med hela 32-11, en matchbild som jag tror ingen hade räknat med.
Igår däremot, blev betydligt tyngre. Varför vet jag inte, kanske för att det här var första matchen på säsongen som allt inte "flöt på" på en gång. Helt plötsligt stopppades vi av försvararna, kontringarna stoppades, skotten stoppades, passningarna stoppades. Ingen fattade vad som hände.
Jag vet inte vad det kan ha berott på, kanske för att vi var trötta från gårdagens urladdning, en dålig uppvärmning eller ett dåligt förberedande helt enkelt timmarna innan match. Jag vet inte, och det är kanske inget att fundera på heller. Spelet var hur som helst inte bra, och inte passningarna och inte avsluten heller.
Dock kan jag glädjande meddela att trots en halvsvettig avslutande halvlek stod vi slutligen som segrare, med föga 18-19. Men en vinst är alltid en vinst och med detta resultat toppar vi nu både juniorserien och damserien.

Life is sweet.

Och för att helgen verkligen skulle beskrivas som handbollsmässig dömde jag idag flickor födda 2000, och blev 375 riksdaler rikare. Säger man att ungarna är födda 2000 tänker man ju inte att de är hela tio år, snarare 6-7. Var tog tiden vägen?

Och förövrigt folk som undrar (för jag vet att ni undrar) så försöker jag tjata på min far om handbollsbilder, eftersom han har fotat iprincip varje match. Men det går trögt. Förhoppnings lyckade framgångar kommande vecka.

Haha


Älskade, underbara, Tjuvlyssnat.

Två killar~23 står och snackar, en tjej ~20 går förbi och känner igen en av dem.
Hon (sprudlande glad): Nämen heeej!
Kille 1: Nämen tjeeena, hur är läget?
Tjejen: Bra! Men du jag måste verkligen kila, men jag ringer dig sen, okej? Det är samma nummer som du ringde från i helgen va?
Kille 1: Eeh ja.
Tjejen: Okej, hej då!
Kille 1: Hej då!
Kille 2: Har du nytt nummer?
Kille 1: Nä, min mobil dog och var tvungen att låna Sandras mobil och ringa och ljuga.
Kille 2: Sandras?
Kille 1: Aa, den andra tjejen jag ligger med…
Kille 2: Gött!
Tystnad. Båda tittar på varandra.
Kille 1: HELVETE

Orrje

 

Jag har inte överdrivet många bilder när Olivia ler på en bild, men efter att ha låtit "hihhiohohohohahahehehheehii" bakom kameran som fick henne att tappa masken, ja då kom det här fantastiska leendet fram.


Catch up


Eftersom min uppdatering inte har varit alltför tillfredsställande denna vecka tänkte jag bjuda på en liten resumé från veckan som gått, i punktform. Håll i hatten!


  • Brottning på måndagsträning. Alltså inte bara brottas lite två och två på tu man hand, utan riktig brottning med riktig träning. För att inte säga för mycket så var det spännande.. Men det räckte där. Som vi sa det i laget: "nu har vi provat på det i alla fall, och det kanske inte var något för oss".
  • Ungefär det mest hemska prov jag har tvingats förbereda mig för genom alla tider skrevs i tisdags. Svenska B. Att renskriva alla anteckningar tog ungefär mellan 6-7 timmar. Och hon förväntade oss att vi skulle skriva hela provet på åttio minuter??? Ekvationen gick inte ihop, och det visade sig då vi istället satt två och en halvtimme...
  • Alla som läser franska i klassen drog i onsdags till Paris. Bara sådär. Bara lite avis?
  • En nära lämnade jorden.
  • En revolutionerande förändring av vårt kök fortsätter. Först var det nytt golv och nya tapeter, sedan en ny kökslampa och nu är diskmaskinen utbytt också. Den var bara 15 år gammal. Nästa som står på tur är mikron, som har hela 12 år på nacken. Spännande!
  • När vi värmde upp med basket i skolan fick jag en fullträff med bollen på fingret. S m ä r t a. Ni vet det där floppljudet som uppstår när tummen typ viks av bollens kraft? Det ljudet kunde Bea urskilja från andra sidan hallen. Fatta dunderträff.
  • VG på första Matte-b provet! Jag sprack av stolthet när jag fick tillbaka resultatet.
  • Typ alla ettor ligger ungefär på en omogenhetsskall på 1-10 9.5. Hade det inte varit för längden och kroppsbyggnaden skulle man kunna tro att de fortfarande gick i mellanstadiet och hoppade hage på rasterna. Typ.

Mycket plugguppdateringar men det är inte så konstigt egentligen, eftersom det är det jag gör. Äter, pluggar, tränar, sover. Den lilla procent som finns kvar går till lite allt möjligt, ibland blogga...
Höstlovet är snart här och det är så efterlängtat. Vad som händer då avslöjar jag senare! Natti

Allt flyter


Matchbilden blev inte som jag väntade mig att den skulle bli. Möjligtvis för att vi var så fantastiskt grymma i försvaret, speciellt i första halvlek. Det tog motståndarna hela 18 minuter innan de fick in första bollen. Då hade vi gjort minst tio tror jag.
Tänker inte gå in på några vidare detaljer för då skulle ni ha kommit och kollat ;) men hur som haver blev det minst med övertygande 32 mål mot 11. Mycket, mycket, mycket bra. I år är vi på gång! Och satan. Vad kul det är. Det är en fröjd att åka till träningen varje måndag, tisdag, torsdag och sedan spela match fredag och lördag/söndag. Jag älskar det.
Imorgon stårr HF Huff för motståndet i damserien. De ligger hyffsat bra till så jag tror vi får räkna med ett bra motstånd, åtminstone om man jämför med andra lag i serien.
Med risk för att låta självgod, just nu känns det som om vi kan vinna mot vilket lag vi än ställer upp mot. Hittills denna säsong - inga förluster. Vi får se ifall denna ljuva svit fortsätter imorgon också.


Underbara gäng. Från Götebord 2010.


Superladdning


NU JÄVLAR.
Är det match.
Inga gamla tanter att tampas mot,
utan ett lag av samma skrot och korn som vi,
snabba, starka och organiserade.
Det kommer bli hårt, det kommer bli svårt, det kommer bli jämt.
Men nu jävlar!!!!!!!!
Jag har laddat med en timmes nap och en tallrik ravioli. Nu ska bara håret sätta upp, sen är jag fit for fight. Tagga tagga tagga tagga tagga!!!

Smaskigt


Lite smaskiga nyheter, om Sveriges största musiktävling, som Tv4 har valt att kalla det. Idol!

  • Alice hoppar av Idol. Hon känner inte "glädjen" längre. Tråkigt!
  • Veckans tema är Beatles. Agnes dansar glädjedansen ;)

Visste du att ..


Det är fler, per år, som träffas av blixten, än som åker fast för fildelning.

FIERCE

 

Och nu är det än en gång bevisat att Olivia är fantastisk vacker och fantastiskt rolig att fota. Underbara foton. Fler kommer! Den här översta är en favorit.


Jag har väntat så länge på just denna dag


Satan. Vad tomt det är här. Det skulle kunna ge ett sken om att jag har ett liv utanför cyberspace, men jag vet inte om det stämmer. Det är så mycket annat som kväver en i vardagslivet istället. Helgerna har aldrig varit mer efterlängtade.
Därför kommer jag om ungefär en timme ge mig ut i naturen för ett fota Olivia, som jag skrev i senaste inlägget. Alldeles för länge sen jag blev ett med kameran.

Men nu är det dags! Resultat kommer.. Senare.

Beauty

 

Datumet satt, på söndag ger vi oss ut i naturen och fotar igen!


Och be för imorgon


Gårdagen är nu bortglömd och bortblåst. Nu är det bara att blicka framåt. Kvällen slutade förvisso bra med ett träningspass á la Taei kwando (uttal: tajkvando) , som var minst sagt annorlunda träning från vad jag brukar göra. Det fick en också att inse hur fruktansvärt stel jag är. Vilket egentligen inte är en hemlighet, men nu blev det verkligen svart på vitt. Hehe. Stretch? Känns som om det snarare behövs ett mirakel för att det någonsin ska kunna bli bättre..

Nåja. Denna tisdag som snart är till sin ända har varit jäkligt bra, faktiskt. Inga särskilda underverk har skett men ni vet, det är detaljerna som avgör.

Nu mina kära hade jag tänkt lära mig lite om vad förna är för något och hur surt regn påverkar naturen. Mycket nöje!Underbara måndagar


Som att slå mot en vägg.
Så kändes det att komma till skolan idag.
Det enda som har varit minsta positivt idag är att jag hittade en tjugolapp på marken på väg till skolan. Resten av dagen? Vill jag helst glömma.

Tack och hej

Snabbspolning av helgen


Hej på er!

Tre dagar sen det sist trillade in ett inlägg. Så det kan gå.
Hur som haver har min helg varit totalt fullspäckad och jag har haft det fantastiskt. Jag valde att denna helg skulle jag glömma allt som innebar skola och plikter, och bara njuta av att det är helg och jag är ledig = njuta. Och så blev det. Helgen har innehållit allt från musikframträdande i kyrkan (läs: rockcafé) , träffa Robins släkt och fira hans bror som fyllde arton, spela match, titta på Robins match, sova, mysa, skratta. Allt förutom plugg. Och vet ni vad? Det var så skönt. Det är inte förens nu jag öppnar böckerna och laddar för nästa vecka. Jag tror det behövdes, en timeout inför veckan som kommer. För den blir inte nådig.
Men: Man ska härdas.


Hakuna Matata


Jag ska inte förneka det. Jag älskar Lejonkungen. Fortfarande. Och jag sitter just nu i skrivande stund och pumpar musik från filmen i fråga. Så fint, så nostalgiskt. Elton John är magisk. "Can you feel the löööööv tonight", vem får inte rysningar?


http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/cartoons/lionking/lion_king_3.jpg


Circle Of Life

I Just Can't Wait To Be King

Can You Feel The Love Tonight

Och sist men inte minst.. Hakuna Matata!


Entusiasm


Färdigtränad, färdigduschad, magen mätt, klockan inte alltför mycket. Dags för plugg. Jag försöker så gott jag kan med att intala mig att Naturkunska är jättekul och jättegivande och jätteintressant och att jag aldrig har läst något så spännande som Ekologi. Men det är ungefär lika spännande som det här inlägget. Zero.

Förövrigt, what up med Kungarna av Tylösand? Jag säger såhär: VÅGA VÄGRA. Bara fruktansvärt sorgligt.

Man ska härdas


Mot hallen! Regnet fortsätter regna ned men det lär väl inte ändra vår springtur ändå..

Bassängproblem


Mitt hår luktar klor. Ursprungligen från gårdagens aktivitet då laget hoppade ned i en bassäng och simmade hela 1,2 km. Inte illa pinkat.
Vad som är skumt däremot. Är varför mitt hår, tre noggranna duschar senare, fortfarande envisas med att lukta klor?
Ett annat skumt fenomen från gårdagen var att under simningen fick mina ögon en stark röd ton. Rättare sagt, de blev illröda. På en gång. Är det ett tecken på att jag är allergisk mot klor, eller var det i en kombination med mascara och klor som skapade denna reaktion?

Detta är något att klura på innan sömnens djupa dvala kallar. Skulle det råka att någon expert infinner sig på denna blogg vid detta tillfälle så är det ett ypperligt tillfälle för denna person att briljera med sina kunskaper. För jag behöver some advice :)

http://www.epochtimes.se/pics/2008/03/24/xl/2008-03-24-xl--simbild_01.jpg

Ungefär lika fort simmade jag som den här tjejen som är i samma ålder som jag...

Fast inte riktigt. Ni skulle bli förvånade om ni visste hur fruktansvärt långsamt jag simmar. Jag fattar inte ens själv hur jag gör..


Grubbel


Sitter och småsnackar med fröken Orrje på msn. Tankar går kring när nästa fotografering ska äga rum, och framför allt när. Denna gång tänker vi oss ett lite annorlunda tema än tidigare, men det tänker jag inte avslöja här. Vad vi dock behöver för att kunna briljera med fab-bilder är en bra location. Frågan är bara: Var?
Vi får tänka med geniknölarna så att det bara knakar. För jag vill vill vill ut och fota!

Såhär har det tidigare sett ut när vi har varit och fotat:


Dilemma

http://tbl.imageg.net/graphics/product_images/pTBL-1404559v250.jpghttp://bitterblondin.se/wp-content/uploads/2010/09/Hunter-stovlar-tintin.png
http://soffiproppen.blogg.se/images/2010/dr-martens_70256781.jpgJag är i ett dilemma. Ett hemskt dilemma. HUR I HELVETE SKA MAN VETA VILKA SKOR MAN SKA VÄLJA?

Jag har länge, länge suktat efter att par riktigt snygga låga kängor, till exempel ett par Dr. Martens.
Men så en dag var jag inne i en Timberland-affär och upptäckte godbiten uppe i vänster. Alltså brutalt var snygga de var. Det vände allt upp och ned.
För samtidigt har jag länge velat om jag ska investera i ett par Hunters. Riktigt snygga, finns i många färger, och extremt funktionella såhär års.
Samtidigt är det ingen hemlighet att Mr. Timberland i alla tider haft kvalitetsskor som en person jag kräver - mina fötter som är överkänsliga kräver bra sulor och jag hatar att bli blöt om fötterna. Vilket jag och Mr. Timberland är övertygad om att dessa höga kängor klarar. Utan svårigheter.
Men jag köper jag dessa höga kängor, känns det helt plötsligt onödigt också med ett par låga. Kängor som kängor liksom. Och då vet jag inte om Hunter är värt att investera i heller, eftersom de är också höga och jag vet inte.. har typ samma funktion?
Ett ytterligare problem är att jag inte vet om det blir speciellt snyggt med höga stövlar och sedan färgglada tights i alla färger och mönster till, något som jag alltid har på mig. MEN de är så snygga!

Ena dagen säger hjärtat Hunter och Dr. Martens, andra dagen Timberland. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig. Inte än i alla fall.

Pengar är inte problem i några av fallen eftersom jag jobbade i somras och knappt förbrukat ett öre av dem.. Men det gör valet lika svårt. Om inte svårare.


Snart är det kris. Snart kommer den riktiga kylan.

Hjälp?

Guess what


By the way


Visste ni att min blogg fyller fyra år idag? Det är ju ändå en ganska imponerande siffra, jag tvivlar på att det finns många bloggare där ute som skrivit i fyra år. Förvisso har jag haft mina uppehåll och bloggbyten i samband med att jag slagit ihop mig med andra. Men ändå. Här är jag. Fortfarande. Vad säger man, still going strong? Någorlunda i alla fall.

Livet är svårt att pussla ihop ibland när det är så många faktorer som spelar in (oj vad proffsigt det lät..). Jag rider, jag spelar fotboll, jag spelar handboll, jag hänger i kyrkan, jag har en pojkvän, jag har tonvis med plugg där jag känner mig tvingad och pressad att motsvara förra årets resultat - det vill säga MVG i alla ämnen. Inte helt lätt att leva upp till.

Jag vill alltid vara så prickfri, alltid leva upp till mina och andras förhoppningar som folk har på mig. För jag vill alltid vara bäst och klara allt helt fel- och smärtfritt. Men det går inte, och det har jag svårt att inse.

Tidigare har jag alltid lyckats fixa mitt stressiga liv i alla tider, och det vill jag fortsätta med, så som det alltid har varit. Men någon gång kanske jag får inse. Att jag inte kan dela min kropp, vara på flera ställen samtidigt. Som jag alltid trott att jag kan.
Dags att prioritera?


Plus minus noll


Vinst för oss. Torsk för Aik.
Det gör mig glad att vi vann vår match och gjorde 36 mål.
Det gör mig mindre glad att vi också släppte in 20 mål mot ett rent ut sagt kasst motstånd.
Det gör mig ledsen att Aik inte spelar bättre. Hallå Svenska mästare?