Himlen är oskyldigt blå


Oh, vilken härlig da' att vakna upp till. Kan inte begära mer från vädret i december. Jag vet inte vad det är men jag känner mig väldigt inspirerad idag så jag tror det blir en del bildbehandling av fotona jag tog på Jojjo och Cassandra, när var det, på höstlovet? Time flies. Innan kvällen är här hade jag också tänkt plugga lite. Ja det är sant, jag har inget val. Ni som går tredje året på gymnasiet vet säkert vad jag menar. Man har helt enkelt inget val.

Bästa vänModell: Beatrice Wirström
Fotograf: Julia Lönnborg [me]

Last 7 days


Anledningen till att jag inte har bloggat är av den enkla anledninge att jag inte .. har varit hemma. True story. Från julafton till annandagen befann jag mig hos mormor och morfar i Skinnskatteberg (utanför Västerås) och några timmar efter vi kommit hem stack jag direkt till Lund för att avspela Lundaspelen med laget. Vi nådde så långt som till A-semifinal, men sen tog det stopp. Tyvärr. Har ingen vidare lust att slänga in en analys på vad som gick snett, utan det känns rätt att bara konstatera att det inte gick vår väg den matchen. Trist, men i övrigt har dagarna i Lund varit hur fantastiska som helst och om det inte redan var konstaterat så är det i alla fall det nu, Nacka är ett tvärskönt gäng!

Som alltid efter flera dagars konstant umgänge med många människor uppstår alltid samma tomhet när man landar hemma igen och ligger i sin säng och det är helt tyst runt omkring en. Inte en madrass som knarrar efter att någon som vridit på sig i sängen, inga lysande mobiler i mörkret, ingen svettlukt från matchtröjor, ingen sovsäck som omfamnar en. Bara ren, skär,

tystnad.

Motivation någon?


Kämpar med att skriva klart min religionsuppgift - går sådär. Det är svårare än någonsin att hitta argument som motiverar en att plugga på lov. Och sen är det fredag också. Men - jag vet att jag måste för annars kommer jag hata mig veckan skolan börjar. Jag vet det. Trots detta är det ändå ofantligt svårt att skriva någonting.

1 dag kvar


Jullov. Skönt.

Efter två nätter på bortaplan känns det otroligt skönt att ha landat hemma och göra det sista innan det imorgon är dags för avfärd till mormor. Det blir dock en ganska kort visit då jag den 26e drar vidare till Lund med härliga Nacka för självaste Lundaspelen!

Planerna idag är väl att jag ska träna och sedan plugga (för att minska ångesten veckan efter lovet). Trevlig dan för doppardan allihopa!

Freaky


En dag. En avslutning. SEN ÄR JULLOVET HÄR!

Och det ska firas mina vänner. Imorgon. Massor av kul händer imorgon! Är så exhalterad att jag inte ens vill nämna det här! Den som lever får se!

J


Ända in i kaklet


Jag må vara ledig från skolan idag men för den sakens skull behöver det inte betyda att jag är ledig från skolarbeten. Faktum är, att jag har suttit fram till nu ungefär från tio imorse med att skriva en bokrecension på spanska. Inte precis världens lättaste uppgift att göra men härliga två sidor blev det, förhoppningsvis någorlunda grammatiskt rätt.

Snart tänkte jag bege mig mot min käre pojkvän Robin för att avnjuta en mysig kväll/eftermiddag med honom och sedan imorgon beta av höstterminens sista skoldag. Sista höstterminsdagen någonsin på Solna Gymnasium. Konstigt. Knasigt. Läskigt.

Fick förövrigt ett litet ryck igårkväll att jag skulle redigera bilder från höstlovet, därav bilderna från föregående inlägg.

Puma


VackerSlappna av


Ett förbluffande fenomen som inträffar då och där när jag är ute och delar reklam är att vissa inte riktigt verkar lita på mina läsarkunskaper.

För det är ju såhär att när man delar reklam så ska man lägga ned reklam i de brevlådor där det inte står något annat, och på de brevlådor där det står "ingen reklam" ska man inte lägga något. Simpelt ellerhur? ÄNDÅ måste vissa boende i framför allt pensionärsområdena poängtera att de inte vill ha reklam när jag är ute och delar och är påväg till deras brevlåda. Mitt svar till er är: JA, jag kan läsa, jag är inte analfabet och jag har bra syn. Oroa er inte.

Sen om de inte skulle bli övertygade av detta faktum kan jag i alla fall skryta med att jag har delat i ungefär sju år och borde ha lärt mig principen med att dela reklam.

Vill inte vill inte


Attans vad det tar emot att ge ut sig ut nu i slasken och dela reklam. Fy.

Gårdagen var väldigt lyckad då jag blev färdig med julens alla inköp och allt som återstår nu är ett par nya skor som ska bäras på nyår! Förhoppningsvis hinner jag köpa ett par imorgon. Utöver detta inhandlande hann jag också ta mig till Robin där går middag avnjöts med trevligt sällskap samt filmen Bad Teacher - som inte alls var särskilt roligt som jag hade hoppats. Blev riktigt besviken, om jag skulle sätta betyg på den så skulle den nog hamna på kanske 4 av 10 bananer, och då är jag snäll.

Men nej vet ni vad, man kan kommer ingenstans på att dra ut saker och ting. Reklamen ska ut och spanska ska pluggas. Ingen tid att förlora!

Ut i kaoset


Idag är det dags för att en och en annan julklapp följer med mig hem för att bli omslagen och väl undangömd tills det är dags att ta fram den igen, faktiskt exakt om en vecka. De två senaste helgerna har jag varit ute i landet och flängt och inte haft möjligheten att ens fundera på julklappshandling - därför måste jag idag kämpa mig ut med resten av stockholmarna som inte heller är ute i god tid. Classic.

Pendlaren


God eftermiddag!

Sen träning ikväll så därför hinner jag hem en vända innan det är dags för avfärd mot Nacka. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt att vänja sig vid att pendla till Nacka 3-5 gånger i veckan, men anpassningen har faktiskt gått förvånansvärt snabbt. Det skulle bara kännas jättekonstigt att "bara" behöva ta sig till Bollhallen på Ekerö två gånger i veckan.

Nu ska jag ta mig an det förhoppningsvis sista som behövs göra med vårt projektarbete innan jul. Sedan är det bara resultat- och analysdelen kvar..

Varning! Långt inlägg


Skön tisdag som annars brukar vara ganska jobbig. Lucia är en dag i skolan på Solna Gymnasium där vi inte gör mycket annat än att gå på en fruktansvärd uppvisning i Aulan och spelar värdegrundsmatcher. Fruktansvärd kanske är överdrivet, kören var faktiskt helt okej, men när bandsångaren själv säger i stil med "förlåt att vi är här vi vet att vi suger och vi vet att ni tycker det också, och förlåt för de här låtarna som är så dåliga och för att vi spelar dem, men vi är snart klara". Nu sa han inte riktigt så men som jag skrev så var det i stil med detta. Lyfte inte deras framträdanden direkt. Sen ska vi inte tala om uppföljaren, den sceniska gestalten. Jag tror det bästa är att lämna det osagt, för allas skull. Eller, jag kan skriva en sak. Det var inte bra. Så.

Värdegrundsmatcherna innebär att läraren möter eleverna i tre olika sporter (detta år handbol, volleyboll, fotboll) och ser sig själva bli totalt utspelade i samtliga grenar när volleybollen är borträknad. Handboll var faktiskt nytt för i år, kanske tänkte de att de skulle ha en chans, jag vet inte, men det blev en hyfsad enkel seger och jag själv deltog faktiskt. Frivilligt eller inte, snarare övertalades jag för att Cindy, Maria och Maria skulle och komma, men det var faktiskt kul! Vilket de också verkade tycka med tanke på Cindys vilt gestikulerande med armarna efter ett tveksamt domslut. Vem kunde ana att den kvinnan hade lite tycke för sport i själen? Kul överraskning!

Om vi enkelt dansade igenom oss matchen mot lärarna i skolan så var det inte något vi gjorde på träningen i Nacka då Skuru stod för motståndet. Spelade saknades och framför allt var vi inte mentalt inställda på denna tuffa drabbning, vilket visade sig både på resultattavlan och i spelet. Överallt faktiskt. Sen ska man inte glömma att Skuru för tillfället ligger tvåa i Elitserien, men fortfarande. Vi kan bättre än såhär. Det är väl egentligen ingenting att hänga läpp för, men är ändå något jag kommer tänka på tills jag somnar ikväll.

Imorgon ska jag ta blodprover innan skolan och sedan är det skolans skönaste veckodag där det är blygsamma en lektion efter handbollen. Välbehövligt.

Nu: Duschen/Tandborstning/Pretty Little Liars/Zlatanboken

Inte som planerat


Tyst som i graven har det varit här. Väldigt länge. Ledsen för det.

Denna helg och föregående helg har bestått av samma sak. Handboll. Förra helgen var det som sagt JSM som gick helt efter förväntan! Vinst i samtliga matcher trots att vår huvudtränare låg hemma i magsjuka, vilket innebär att vi är i Steg 4 som spelas den 20-21 januari på HEMMAPLAN!

Denna helg. Däremot. Gick inte som förväntat. Jag känner inte för att gå in på några vidare detaljer men utav två matcher spelade så förlorade vi båda. Den ena för att vi gjorde en katastrofhalvlek och den andra till stor del på grund av de värsta hemmadomarna jag någonsin stött på. Om vi säger såhär så ska vi minsann mosa dem efter jul då de kommer till Stockholm då vi förhoppningsvis kan spela på lika villkor. Den som lever får se.

Bästa


Sitter här och luktar svett eftersom jag ännu inte har duschat än. Dock ska det nämnas att träningen slutade vid tio och att jag landade innanför dörren vid tjugo i och har ätit lite och tagit det lugnt. Så så länge har jag faktiskt inte suttit här och spritt osmaklig doft kring mig.

Imorgon får jag se om det blir SACO-mässan för min del. Om jag mäktar med att åka dit och trängas bland hundratals andra ungdomar - då kommer jag göra det. Om inte, tänkte jag stanna hemma och ladda som tusan inför JSM steg 3 som spelas av i helgen. Ska bli SÅ kul!!!

Over and out

Torsdag


Det regnar. Det är 'varmt' ute. Det är december.

Sitter här och förbereder mig inför sista handbollsträningen innan JSM i helgen. Är så laddad! Förutom det faktum att vi ska befinna oss på Centralen klockan sju på lördagmorgon.. Morgnar har aldrig varit min starka sida. Det blir helt klart en tidig läggning imorgon.

Förövrigt spelade vi match igår mot serieledande Kärra i Allsvenskan. Vi gör vår klart bästa match för säsongen och det känns verkligen som att vi har koll på dem i första halvlek. Tyvärr hamnar vi i en svacka i slutet av andra halvlek och tappar matchen som slutar med vinst till Kärra med två bollar. Helt klart tungt men om man ser till vår prestation överlag så var det svårt att vara nere efteråt.