4Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningarFolk frågar alltid. Vad ska du göra sen? Vad vill du göra? Vad vill du bli?
Jag svarar alltid. Jag vet inte. Jag vet inte. Jag vet inte!

Nuförtiden är möjligheterna oändliga till vad man vill göra med sitt liv, med rätt kontakter, motivation och bra betyg kan du bli vad du nu än vill. Om det nu vore så enkelt att man visste vad man skulle välja bland alla tusen olika vägar i livet. I ärlighetens namn har jag verkligen ingen aning vad jag vill jobba med i resten av mitt liv, inte en susning. Tidigare har tankarna kretsat kring polis, men jag är så rädd att jag ska ångra mig för jag känner inte säkert att det är just det jag vill bli.
För det är trots allt ett stort steg. Jag vill känna när jag går till jobbet fem gånger i veckan att det är kul och stimulerande, jag vägrar vara en av alla de som har en klump i magen på söndagskvällar och som hatar sitt arbete. Det är mitt liv och mitt jobb är en stor del av det, därför vill jag välja omsorgsfullt.

Eftersom mina betyg också är såpass bra ökar min valfrihet ytterligare. Vilket är bra när jag slutligen vet vad jag vill göra. När det nu är.


Mina mål just nu är att jag ska klara gymnasiet med så bra betyg som möjligt. Det betyder inte att jag måste ha MVG i alla ämnen som jag just nu har, det handlar om att jag ska göra mitt bästa utifrån min förmåga och vara nöjd när jag vet att jag har gjort vad jag har kunnat. Det där med att få högsta betyg för mig har absolut inget att göra med att få pengar hemifrån, få uppmärksamhet eller något liknande, det handlar om att jag gör det för min egen skull för att sedan kunna välja vilken utbildning jag vill gå sen. Jag är en människa som är bäst på att ångra mig, så oavsett hur jobbigt jag tycker det är att jobba så jag gör det ändå för jag vet att jag annars kommer ångra mig den dag jag vill in på en utbildning jag inte kan komma in på, på grund av att jag låg på latsidan under gymnasiet. Jag vet att det inte bara handlar om betyg för att komma in på en utbildning, men jag vill att mina möjligheter ska se så bra ut som möjligt för att få chansen.

Man lever bara en gång, därför vill jag få ut det maximala från just mitt liv.
3


Dag 3 – Min favoritårstid och varför


Våren är på sitt sätt underbar för då börjar hoppet komma tillbaka att Sverige kan faktiskt ha en temperatur över noll grader. Men ändå, våren är bara en försmak till vad som komma skall. Sommaren.

Tittade i arkivet samtidigt som jag skrev det här inlägget, och oj så jag längtar!


Jag vet att ni redan har sett de här bilderna, men eftersom fortfarande älskar dem får ni titta en gång till.. :)


Girls


Jag tror det var för två veckor sen sex tjejer från förra klassen lyckades träffas och ha en kväll tillsammans. Ett litet bildregn för alla som inte har mig på facebook.


Vila vila vila


Lugn dag idag. Skönt.

Lugn dag imorgon. Skönt.

Sportlovet är ett sådant lov jag vill passa på att vila, men kanske inte vara i farten hela tiden. Det är liksom ett sådant lov man vet att det finns läxor som väntar på att bli gjorda, men som man kan ta lite me ro eftersom man har hela dagen på sig att göra dem och inte som i vanliga fall, bara en eftermiddag. För mig är Sportlov att vila upp sig, ta det lugnt och få möjligheten att vara steget före i skolan. Förhoppningsvis ska jag leva upp till detta denna vecka också.. :)

2


Dag 2 – En person jag vill träffa just nu

Patrick Demarchelier


Ni som tittar på Top Model 15 kanske känner igen honom från en av avsnitten då han var kvällens fotograf. En fantastisk fotograf med underbara bilder som jag kan dräggla över i dagar. Jag skulle definitivt inte säga nej till att träffa honom.

Forever Gaga


Fint väder är det idag, tyvärr någon plusgrad. Ska det vara snö ska det vara under noll så att den där fina puderkonsistensen är på snön. Snöbollskrig i all ära men jag gillar verkligen inte den "tunga" snön.

Från Spotify pumpas det musik, jag försöker om och om igen lyssna på Lady Gagas senaste "Born this way" och för att övertyga mig själv att det är en skitbra låt. Tyvärr lyckas jag inte. Och ja jag vet, jag älskar Gaga, och ja låten är bättre än första gången jag hörde den, men det räcker liksom inte. Det känns liksom inte riktigt som att det egentligen är hennes typ av musik, det här drar mer åt Pink och alla andras håll. Jag vill ha ascoola Gaga som inte är som någon annan, denna låt lever inte riktigt upp till det. Dock måste jag erkänna att jag gillar introt samt första versen, det är i refrängen det faller. Tyvärr.

Men, oavsett vad, föralltid Gaga!


1
 1. Jag är en stor Melodifestivaltönt. Jag har koll på det mesta som har sjungits i tävlingen från 2002 och framåt, allt från låtar till programledare till hur framträdande såg ut till vilka deltävlingar varje artist varit med. Sjukt? Vet inte. Vissa resonerar så.
 2. Just nu har jag MVG i alla ämnen.
 3. Ganska nyligen har jag fem blåmärken på/runt höger knä. Ett stort, tre medium och ett litet. Hur? Handboll är en hård sport. Och jag får otroligt lätt blåmärken. Härdad får jag se ut under handbollssäsongen ;)
 4. Jag älskar orange.
 5. I nuläget är vi serieledare i både juniorserien och damserien. Sweet.
 6. När jag var liten hade jag ett gossedjur som hette Lilla My, alla ni som har sett Mumindalen vet vem hon är. Hon var mitt allt, men sen några år tillbaka har hon gått i pension. Inga armar, fötterna på trekvart, ett halvt öga kvar, trasig klänning. Pensionen var helt klart väntad.
 7. Jag tränar ungefär sex gånger i veckan (sju om ridning räknas), tre gånger i skolan och tre gånger med laget. Plus två matcher på helgen.
 8. Jag älskar min säng jag fick i julklapp från Kungsängen. U n d e r b a r .
 9. I sommar blir det troligtvis en tripp till GREKLAND!
 10. Jag drömmer om en ny kamera. Min d70 i all ära men jag känner att det verkligen börjar bli dags för en uppgradering. Tänk om man hade pengarna till det också.. En dag kanske.

And you can tell everybody this is your song
I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world


Sportlov?

Idag fick vi lära oss att en uppåttumme i luften kan betyda väldigt mycket beroende på var i världen man befinner sig. I till exempel Saudarabien förknippas detta som ett Fuck You.


Imorgon


Alla som är någorlunda insatta i Melodifestivalen vet att den bästa deltävlingen är den sista. Där finns de bästa låtarna samt de mest kända artisterna, och faktiskt oftast vinnarlåten. Bara några exempel är:

 • 2004: Lena Philipsson med Det Gör Ont, första låten i deltävling 4
 • 2006: Carola med Evighet, sista låten i tävlingen
 • 2008: Charlotte Perelli med Hero, sista låten i tävlingen
 • 2009: Malena Ernman med La voix, sista låten i tävlingen
 • 2010: Anna Bergendahl med This Is My Life, femte låten i sista tävlingen
Jag tror ni, liksom jag, ser sambandet. Deltävling fyra är ett bra val att tippa vinnaren av Melodifestivalen i, och om man vill vara riktigt järv kanske till och med sista låten i hela tävlingen, nummer trettiotvå. Just i år skulle det faktiskt inte vara en så tokig idé eftersom Love Generation är låt nummer åtta imorgon, producerade av självaste RedOne (som i sin tur har producerat Lady Gaga [Pokerface, Just Dance, Bad Romance], Michael Jacksson, Kelly Rowland, Mary J. Blige, Kelly Rowland, U2, mf mf mf).
Om man inte är så modig att man tippar dem som vinnar kan man alltid tippa att dem åtminstone kommer till final, som alla andra nummer åtta-låtar i Deltävling har gjort de senaste fem åren (sju gånger sammanlagt sedan 2003). Med andra ord, ett onekligen hett tips.
Här är alltså 2011's sista deltagare:

 • Linda Bengtzing är alltid en finalkandidat när hon ställer upp. Samtliga gånger hon har ställt upp i tävlingen (fyra gånger om jag inte minns fel) har det lett till en finalplats. Hennes låtar brukar inte vara av vinnarmaterial men är samtidigt alltid en favorit på skivan.
 • Melody Club deltar för första gången, något som kan leda till hopp eller flopp. Jag minns när Eskobar deltog 2008 och slutade på sista plats i sin deltävling. Detta behöver naturligtvis inte vara Melody Clubs öde, men risken finns. Jag hoppas på något poppigt och svängigt från deras sida.
 • Linda Pritchard deltog förra året i första deltävlingen med "You're making me Hot-hot-hot", halvsådär bra låt som inte tilltalade mig. Tror inte det håller i år heller. Speciellt inte i det här startfältet.
 • Lasse Stefanz. Det har blivit som en slags tradition att ett dansband från Dansbandskampen (Scott's 2008, Thorleifs 2009) ska vara med i tävlingen. De äldre brukar gilla sånt här men det är knappast att det räcker till en final.
 • Love Generation. Jag hoppas, hoppas, hoppas att RedOne har gjort sitt jobb ordentligt och givit dessa tjejer en riktigt, riktigt bra låt. I så fall kan det räcka riktigt långt, kanske till och med till Tyskland.
 • Julia Alvgard verkar vara en webbjoker som gick vidare via webben. Okänd.
 • Anders Fernette och Nicke Borg har jag i ärlighetens namn inte hört talas om. Om dessa två inte har en riktigt bra låt lär de förbli osynliga efter lördagens låtar.

Fine settimana


Jag älskar fredagar. Stämningen, den fina känslan i magen som talar om att det är helg, lektionerna som flyger iväg. Det spelar ingen roll att jag börjar klockan 8.00 och måste upp 6.00, fredag är alltid fredag.

Denna fredag till ära kommer att till mesta dels att tillbringas i Täby tillsammans med laget. Som ni kanske har räknat ut vid det här laget är att match står på schemat. Logiskt nog mot just Täby. Om inte månen trillar ner eller helvetet fryser till is ikväll så ska segern vara i hamn redan vid uppvärmningen.


Vilja bli


Tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan sängen kallar.

Bror min fyllde år idag vilket har lett till att en och annan onyttighet har fyllt magen, men detta utan något som helst dåligt samvete eftersom när bror faktiskt fyller tjugo år så får man lyxa till det. Så det så. Tråkig som han är hade han inte direkt önskat sig något utan fick lite av varje, mest pengar antar jag.

Vilket påminner mig om att jag måste börjar fundera på vad jag vill ha födelsedagspresent! Det är inte alls lång tid kvar nu tills min omyndighet är ett minne blott. Borde jag längta? Alla längtar efter att bli självständiga och fria, men borde man egentligen inte vara glad att man i 18 år har blivit omhändertagen? Ja arton är ett bra tag men livet är mer än dubbelt så långt. Borde inte det mest logiska vara att njuta av att man fortfarande är liten och kan luta sig mot någon större och mer erfaren? Jag är kluven.

Oavsett hur man borde se på saken så är det nu alltså mindre än en månad tills jag slutligen fyller arton, vare sig jag vill eller inte. Men jag kan inte låta bli att skriva att det ska bli spännande.. ;)

Detta hände februari 2010


Februari kanske inte var 2010's mest händelserika månad för min del, men lite kul saker hände det allt!


Åkte go-kart på sportlovet.

Stukade handleden efter ha dömt som domare...


Jag spelade inomhuscupen träbollen som varje år spelas i en av Ekerös hockeyhallar (en matta rullas ut på isen). Det var första gången jag träffade laget på ett halvår.


Såg Avatar 3D

SL total-fuckade upp trafiken. Det var betydligt värre förra året. Minns ni?


Igår idag imorgon


Gårdagen var otroligt mysig med tidig skoldag och sedan resten av dagen tillsammans med Robin. Eftersom jag har mycket plugg, tränar mycket och han jobbar och tränar är det svårt att träffas mycket, därför är sådana dagar perfekta när man får lite kvalitetstid tillsammans.

Vill ni veta något nasty? Min handbollsträning slutade för ungefär två timmar sen, och jag har inte duschat än. Ibland får man vara lite äcklig. 
Fast. Nu räcker det tror jag.

Imorgon: pingis!

Ingen hemlighet


Brutalt skön vinst igår. Långt ifrån vår bästa dag på jobbet med mycket felpassningar, tappade bollar, stress och ett enormt oflyt. Å andra sidan kanske man inte kan klandra oss, det här är det enda motståndet i division fyra vi har haft problem att vinna mot den här säsongen, klart man blir bekväm med att alltid vinna stort, och glömma hur jämna matcher är. Stor eloge till alla som spelade, vilka kämpar!

Idag blir det faktiskt ännu mer handboll. Dömningsdag. Möjligtvis inte det roligaste jag vet men det garanterar i alla fall några hundralappar :)

Frukost!

Dagen


Dagen det är tjugo minusgrader. Dagen då kristaller flyger runt i luften. Dagen då solen skiner och träden glittrar. Dagen det är tredje deltävlingen i Melodifestivalen.

Dagen vi spelar säsongens viktigaste match.

Mys ni vet


Lite lugnt fredagsmys blir det för mig en fredag som denna. Imorgon väntar säsongens viktigaste match som kräver en utvilad kropp och sinne. Därför känns det inte alltför tokigt att sitta med mor och titta På Spåret. Jag kan väl ungefär var tionde fråga men det spelar egentligen ingen roll. Lite mysigt är det ju :)

Ha en trevlig fredagskväll!

Ja ni kan ju gissa hur det gick


ÅhÄR SÅ STOLT!

Älskar


Gameday! Inte mot vilket lag som helst. Självaste Spårvägen, serieledarna i juniorserien, kommer ikväll på besök till Ekerö. Om det jag hört stämmer så spelar jag även ikväll mot en av mina vänner från skolan, vilket alltid är kul (så länge det inte är en målvakt... vilket det inte är!) . Maten är redan uppäten och jag överväger starkt att ta en liten nap innan det börjar dra ihop sig för att vara helt fit for fight vid sju-tiden då det smäller.
TAGGA NU TJEJER!!!!

Lördags

 


Do you ever feel like a plastic bag drifting through the wind

 

 

 


Håll ut


Gillar att jag för nästan en månad sen skrev den här listan med "
ett inlägg per dag" och genast glömde det. Hur bra är inte det?
Sen blev jag påmind av det igen när jag såg att Olivia O hade börjat med en likadan lista, så jag antar att jag själv ska försöka få ihop något. Men ni känner mig. Minnet är bra. Men kort :)

Helgen


Full fart denna helg. Gäster här hemma, två matcher, citybesök, tjejmiddag, melodifestivalen. Mycket att göra helt enkelt. Men så har det alltid varit, och jag gillar det!

Hur mysigt som helst var det igårkväll då nästan alla tjejer från gamla klassen samlades för en gemensam middag. Mycket skratt, mycket mat, mycket godis, mycket prat, mycket kul! Det är verkligen synd att det är så svårt att få alla att träffas nuförtiden. Jag vet ju själv med mitt egna helgschema, nästan alltid två matcher och ibland andra aktiviteter. Men igår lyckades vi bli sex stycken vilket inte är illa pinkat.

Matchen som spelades idag är inte så mycket att snacka om. Vi vann helt enkelt. Punkt slut.

Nästa vecka blir det däremot en brutalt tuff vecka. Två topplag står för motståndet vilket betyder att vi måste prestera från början och hela matchen, något som vi haft lite problem med på senaste. Men jag tror på oss!

Aldrig nöjd

Älskade tjuvlyssnat


En tjej och en kille, båda ~25, står vid schampohyllan.

Tjejen: Jag vet inte vad vi ska ha för något schampo. Kan du inte hjälpa mig att välja?
Killen: För mig fungerar det lika bra med vilket som. Ta det som passar ditt hår bäst.
Tjejen (irriterat): Du behöver väl inte vara så oengagerad?!
Killen (ser förbryllad ut): Jag trodde jag var omtänksam.
Tjejen: Men ta något som ser bra ut bara!
Killen (sträcker sig efter första bästa flaska): Den här?
Tjejen (märkbart irriterad): Skojar du? Den är för folk med torrt hår. Jag har inte torrt hår!
Killen (ser bister ut och tar en ny flaska): Den här är för normalt hår. Duger det?
Tjejen (stampar irriterat): Den där! Den är ju billigaste skiten du hittade ju!
Killen (blir förbannad och tar det dyraste han hittar): Sådär! Nöjd nu?
Tjejen (blir mörk i blicken): Ser du inte vilken färg det är på flaskan?
Killen: Den är vit…
Tjejen (argt): Ja, men korken då?
Killen (suckar): Den är grön.
Tjejen: Ja, och hur tror du det skulle se ut i vårt badrum som går i svart och rött?! Va?

Snö? Va?


Umtz


Bara man kommer iväg så löser sig det alltid. Träningen var bra, vi slapp springa ute som tur var, och det gick helt okej. Lite smått ofokuserat till och från, men det kanske blir så när nyckelspelare försvinner.

Hur som haver är det match imorgonkväll borta i Lagunda som ligger ungefär 7 mil härifrån. Halv åtta börjar matchen. Match är alltid kul men det känns sådär att på en fredag sitta ungefär sammanlagt två timmar i bil, om inte längre med tanke på vad vädret ställt till med idag. En fördel med denna snö skulle kunna vara att det kan bli svårt för mig att ta mig till skolan imorgon, vilket är synd att klaga på :)

Nej nu hörrni. Nu kallar One Tree Hill. Hej Lucas!

Hatiskt


Om måndag är den värsta morgonen att bli väckt tidigt på så är definitivt torsdags eftermiddagarna de mest uttröttande. Jag är helt slut. Alltid på torsdagar. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover på onsdagar, tröttheten är alltid återkommande. Just nu känns det som om jag lika gärna kunde gå och lägga mig, och vakna imorgon.

Så, nu vet ni hur jag mår. Vad mer? Skolan rullar på, för tillfället inte så mycket ångest, svenskan är alltid där och jagar men för en gångs skull känns det någorlunda hanterbart.
Det enda som känns riktigt sådär just nu är att många har skadat sig på senaste tiden i laget. Visst ger det möjlighet för andra att kliva fram och ta större ansvar, men samtidigt försvinner den trygghet vi haft i andra matcher. Allt är plötsligt mycket mer ovisst.

Nu är det dags att byta om. Trots detta väder verkar det som om vi ska ut och springa ändå. Mmmmm. Tänk på mig när jag är ute och pulsar i snön om en halvtimme!

Qué?


?


Oj oj oj, så har det gått fyra dagar igen sen jag sist skrev här. Vafan!! Jag brukar inte glömma. Eller? Brukar jag det?

Nu blev det inte så långt ändå för jag kom på att det är snart är dags för träning. Hmm. Later?

MF!!!!!!!!


Många har antagligen missat att det är på lördag det smäller. Ja ni vet egentligen precis vad jag pratar om. Melodifestivalen 2011 sparkar igång! De som känner mig sedan länge vet att jag är ett troget fan, till exempel så har mamma och jag gått på alla finaler i Globen sedan 2002, vi äger alla skivor från 2002 framåt och de ligger i bilen och spelas varje gång vi är ute och åker (vi köper också alltid skivan samma dag som den släpps), samt att jag aldrig missar en deltävling. Sen kan jag också blygsamt erkänna att jag har hyffsat koll på de flesta låtarna från 2002. Kanske vore konstigt om jag inte hade.

På lördag börjar hela karusellen snurra igen och efter att ha sett hela startfältet så kan jag säga att det är många artister och grupper man känner igen sen innan, vilket är skitkul!

Jag har delat in några deltagare i olika kategorier:

Idoldeltagare: Danny, Sebastian Karlsson, Daniel Karlsson

Gamla rävar: Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Linda Bengtzing

Kända i andra sammanhang: Brolle, Babsan, Christian Walz, Eric Saade, Melody Club, Love Generation.


& sedan förstås massa nya ansikten!


Lördagens deltagare:

Jag ska erkänna att det inte är många deltagare jag känner igen i det här startfältet. Men så brukar det faktiskt vara med första deltävlingen. Den är svagast.

Jenny Silver vet jag deltog även förra året med låten "A Place To Stay", som inte var populär bland folket, eftersom den inte gick till andra omröstningen. Vi får se om hon har något bättre att bjuda i år.

Allt annat är väl skandal om Danny inte går till final, men vem som tar den andra platsen är omöjligt att säga i detta skede då låtarna ännu inte har spelats.

Och vem som vinner hela tävlingen? Inte en susning! Förhoppningsvis någon som kan ta en stor scen och inte har en fjuttig liten låt med ens liv om.


Som vanligt


Dålig uppdatering här. Igen. What can I say? Sorry! Nu blir det träning. Igen.

Nu


Träning! Sällan jag kände mig så trött.