Later


Massa halstabletter, tusen förbrukade näsdukar, sårad näsa efter vanligt papper när näsdukarna tog slut, tre timmars sömn rikare på eftermiddagen och en riktigt god middag sitter jag här igen med åtminstone ett nedåtgående halsont. Let's pray det är helt borta tills imorgon.
Sängen kallar tidigt ikväll då möte står på schemat imorgon, i Nacka. Spännande spännande.

Förresten springer min mamma Stockholm Marathon imorgon. 4,2 kilometer. Hur coolt?!

The thing I hate the most


ÅH. Det suger onekligen att vara sjuk :((((((((((((

Inte lust med någonting. hEidÅ

Deppar framför Hp

Things I LoveThings I Hate


  • Svenska analys - A real pain in the ass och ungefär lika kul som ett världskrig
  • Paows bloggdesign - Bra jävla ful. There I said it
  • Facebooks bildkvalitet på bilderna man lägger upp
  • Halsont - Kind of obvious
  • Sommarjobb som vägrar höra av sig
  • Busschaufförer som fortfarande inte har lärt sig att sätta på luftkonditioneringen. Kanske de vill försöka kväva oss.
  • Skolklasser som ska ut på utflykter och med sin blotta närvaro på bussarna 1. tar alla platser 2. hindrar mig från att sova genom att skrika och slå varandra.
  • Skjorta kavaj och rööööööööda byxor. Låten alltså. "Artisten". Ungefär lika cool som Lunarstorm.
  • Folk som bara "gillar" ens gratulationer på facebook. Ge mig ett tack för fan!

I am ready


Precis när allt börjar ordna upp sig, ja då smäller det till. Halsont. Inget tränande. ÅH! Det känns så otroligt lame att inte kunna träna på grund av lite halsont, ja jag vet att det är farligt och så vidare, men i vanliga fall är lite halsont bara.. lame. Lame lame lame. Försöker komma på något att göra utöver att plugga denna eftermiddag. Det går inte så bra. Det går ju alltid att skjuta på plugget för att man har annat att göra (som att träna), men när det inte finns något annat att göra.. Ja då blir det svårt. Satans halsont! Lame lame lame lame.

Kan åtminstone glädjande berätta att min spanska läsförståelse idag gick högt över förväntan. Jag vet inte om det var jag som hade en riktig killer-day eller om det var texten som var betydligt lättare än förväntat, men jag förstod verkligen allt. En minst sagt liten egoboost till kommande prov, höra och skriva. Men vet ni vad, I am ready!!OK


Så var första renodlade fysträningen avklarad. Lätt vecka, lätt pass, lätt träningsvärk imorgon! Känns bra.

Vi har även nu i familjen börjat med Linas Matkasse, idag kom första måltiden som skulle tillagas. Ris och någon söt kycklinggryta. Gott!

Ett inspelat Project Runway-avsnitt väntar på mig nu, men först en dusch. Life is good!

De där ailens alltså


Det är inte lätt när ailens kommer och attackerar en på fredag förmiddag och har en i fånga fram tills söndagkväll. Så denna gång kan ni faktiskt inte skylla på mig utan på de där jäkla ailens! Skitotrevliga var det också för den delen. Som tur var fick Robin komma och sällskapa under kidnappningen så min helg blev trots omständigheterna mycket bra.

Det är ungefär den här veckan som återstår av det som vi studenter kallar ren och skär skitvecka, sen är vi över med det som är absolut vidrigast. Kan redan nu skriva att det kommer bli onekligen svårt att inse att det året vi aldrig trodde vi skulle ta oss igenom snart är slut. Helt otroligt.

En dag som denna är det tänkt att jag ska värpa ut något fyndigt om en bok samt åka till Nacka för en fysträning. Har som känt innan bytt lag till Skuru/Nacka och nu är det alltså min första fysträning med laget som gäller. Tidigare har jag skött det själv (2 mil förra veckan) men nu är det dags att köra ihop med resten av laget. Lite nervöst eftersom jag inte vet vad som väntar!


Älska sovmorgon


Ny dag nya möjligheter. Nu kör vi!

Saker som ska göras idag:

- Springa 1 mil
- Plugga Sv + Latin
- Rida

Ny luft under vingarna


Humöret är verkligen på topp idag, av någon anledning. Ett halvlyckat fyratimmars prov i matte nationella och ett MVG i Svenska B nationella finns i bagaget från dagen som varit. Plus träning i högt högt tempo. Jag borde i detta läge denna tid på dygnet vara nära att slockna vilken sekund som helst men av någon anledning gör jag inte det. Konstigt. Men det uppskattas, onekligen! (In case of någon skulle läsa det och tro att jag misstycker)

Det känns verkligen att tvåan börjar lida mot sitt slut och det är helt otroligt att vi snart är i mål. Allt slit, alla tårar, alla dagar i biblioteket efter skoltid, all ångest. Snart borta. Sedan är det bara ett år kvar. Ett jävla år, som liksom detta år kommer vara full av ångest och måsten. Men då finns ljuset i tunneln nära, det finns ett ljus att se när det kommer vara som mörkast. Tänk, snart är jag klar med gymnasiet. Overkligt är ordet.

Nej nu mina vänner ska jag slå följe med mamma framför en stunds tv-tittande. Det är jag värd.

Jojjo Debbie

 


Dagen före domedagen


En bra dag är till sin ända. Tidig uppgång imorgon också tyvärr då det slutgiltliga provet i Matte B infaller. Av någon anledning har alla matteprov detta år varit på tisdagar klockan åtta - just den enda dagen jag har sovmorgon till tio. Så typiskt.

Önska mig och alla andra stackare som ska tampas med pq-formler, ekvationssystem, sannolikhetslära och mycket mer i 4h imorgon!!

Natti

Wrom


Så blev det en runda med bilen idag också. Det känns så skönt att äntligen ha kommit igång med detta så att jag någon gång kan få mitt körkort. Målet är väl inställt just nu på att bli klar under sommaren, om allt går bra och jag fortsätter köra mycket, men sen vet man ju inte vad som händer. Tanken är väl att jag ska köra en del med päronen mina och sedan när jag känner mig säker att jag går x antal lektioner i Bromma. Trots att det är mycket i skolan nu känner jag mig onekligen motiverad för att ta tag i det här!

Knasigt väder. När jag började skriva det här inlägget regnade det. Nu skiner solen.

Allt och inget


Så stolt jag blir när Eric slutligen hamnar på en tredjeplats i EUSC. Trea!?? Visst kan man tycka att det känns lite retligt (speciella andraplatsen som försvann med sista tolvan) eftersom det var såå nära en vinst, men å andra sidan trodde jag aldrig att vi skulle komma bra. Topp tio, men det var ungefär där förhoppningarna slutade. Eurovision är otroligt svårttippat, man vet aldrig vad alla öststater känner för att rösta på (förutom sina grannar), därför kan en skitbra låt enligt oss svenskar hamna sist på grund av att andra länder lyssnar på något.. annat.
Trea är helt sjukt bra, tro inget annat!!

Ha detta i åtanke nästa år i Melodifestivalen om vad som funkar (utstickande låtar med bra scennummer och artister som kan ta stora scener) och inte funkar (oorginella låtar som är kisspausbenägna och vars artister har lika mycket utstrålning som en sten) .. ;)

Jojjo och jag var och fotade igår, vilket ni kanske kunde tolka er till från inläggena nedan. Även hennes fina vovve Debbie fick hamna på bild, och efter en del meckande med "Debbiiiie! Titta!" , "Debbie, Sitt! Sitt Debbie!", så bjöd även hon till på flera bilder. Det vart väldigt många bra bilder som var nästan likadana, så jag har suttit här nu ett tag med beslutsångest över vilka jag ska redigera/ta bort. Ett hårstrå fel avgör ibland, likaså som en lite annorlunda huvudvinkel.
Fler kommer senare, och några finns redan på facebook.

Nu ska jag göra det jag dragit mig för att göra hela dagen. Ja ni vet vad det är. Plugga. Matte B nationella 4 timmar på tisdag. Hjälp?

When the stars go blue

 

Modell: Jojjo
Foto: Julia Lönnborg (jag)


In love for a while


Modell: Jojjo
Foto: Julia Lönnborg (jag)

Räddaren i nöden


Tror inte jag var ensam om att nära på att få en hjärtattack igår kväll när resultaten om vilka som gick vidare till finalen i EUSC avslöjades. Allt, verkligen allt, hade fallit om Eric inte hade gått vidare. Internationella juryns trovärdighet - antagligen intresset för Melodifestivalen överhuvudtaget i Sverige. Men nu blev det inte så och det är vi så glada över!

Jag uppskattar verkligen att det är fredag och helgen är här - dock går det inte att förbise att tröttheten är överväldigande. De här veckorna tar verkligen all energi, det är det inget snack om saken. All credd till er som orkar göra något roligt på fredagar. Själv sitter jag här och försöker bara ha ögonen öppna - trots det faktum att jag för ett tag sen tog en powernap på fyrtiofem minuter. Får väl helt enkelt leva med det faktum att skola dödar, och förhoppningsvis härdar en.

Hur söt?


Allt jag kan säga


Christos Mylordos <3

Allt flyter


En kort och skön skoldag är över, men bara för det betyder det inte att jobbet slutar där - nej nej. Det är psykologi, det är matte, det är engelska. Och massa annat. Men vi alla sitter ju i samma skit så vad finns det egentligen att säga? Shut up and deal with it.

Senare i eftermiddag väntar roligare saker som ridning och även eventuellt en pingisrunda i kyrkan. Känner att ikväll kommer jag gå för seger! haha.

NP


Godmorgon!

Var så snabb imorse att jag faktiskt hinner skriva någon tradelutt här innan jag kilar till bussen.
What about today? En varm dag till mötes och sedan väntar sådant som nationellt prov i engelska muntligt. Det enda som är skönt är när det till slut är till sin enda. Är så över allt som har med nationella prov att göra att jag blir alldeles.. spyfärdig. Nästan.
Nej hörrni nu måste jag kila! Trevlig dag!

Klick klick


En lång och jobbig dag är snart till sin ända. Sol och värme i all ära men det går inte att inte nämna att det stjäl energi från en som man inte är van vid. Sen när ens skolan inte har råd eller använder inte luftkonditioneringen och när man befinner sig på tredje våningen kan ni ju tänka er hur mysigt varmt det blir och hur otroligt bra ens hjärna fungerar då. Men sol, jag är så glad att du är här igen! Tro inget annat.

Nu när det inte är några matcher på ett tag hade jag tänkt passa på att försöka få igång mitt fotograferande igen. Om vädret tillåter hade jag och Bea (och någon till?) tänkt ta oss till Drottningholm hyffsat tidigt på lördag för att ta fina bilder. Sedan resten av dagen hade vi tänkt hänga där med några andra sköna pysar, förhoppningsvis från gamla klassen och någon från parallell! Ni som känner er manade hör av er och pallrar er dit helt enkelt.. :)

Nu ska jag se vad som återstår av EUSC-semifinalen och sedan kasta in handduken.

Eurovision!!!

 

 

Det är säkert många av er som har missat att idag (i skrivande stund!) är första semifinalen i Eurovision Song Contest. För er som har missat er kan jag lugna er med att säga att Sverige inte är med ikväll utan på torsdag.

Bland allt vimmel av vidriga låtar och hemska uttal på engelska så finns det faktiskt några guldklimpar. Mina favoriter är de ni kan nedan, Norge, Ungern, Schweiz och Finland. Lyssna på dem och håll med mig!

 

Haba Haba

What about my dreams

 

Da Da Dam


In Love For A While


Topcoaching


SÅ. Nu fungerar blogg.se och jag fungerar någorlunda.

Helgen var ett fint avslut på en treårig utbildning i kyrkan. Man skulle kunna kalla det att jag och mina kära vänner tog "studenten" från kyrkans ledarutbildning och är alltså nu färdigutbildade! Förstås en stänk sorgligt, å andra sidan måste jag erkänna att det kändes som ett bra avslut.

Idag kämpade jag mig igenom en ca åtta kilometer lång joggingtur här ute på Ekerö. Med en träningsvärk som aldrig i förr i låren gick det väl inte i något hetstempo, men jag måste ändå skriva att jag tyckte att jag höll ett bra tempo .. ;) Kan även avslöja att jag och en äldre maraton-gubbe sprang om varandra hel rundan. Han sprang nämnligen intrevaller och jag höll ju samma tempo hela tiden så vi sprang om varandra hela tiden. Fick även en hel del tips på min löpteknik samt att han "tvingade" upp mig för hela Södranbacken i högt tempo.. Ni som vet vilken backe det är vet hur brant och lång den är. Men å andra sidan vågade jag inte stanna så jag pressade mig verkligen till det yttersta. Han tackade sedan för sällskapet och sa hejdå. Trevlig gubbe :)

Kommer kännas underbart härligt i låren imorgon, men det är väl sådant som man får ta för vana när försäsongen har dragit igång. Nu ska jag lägga mig och läsa en bok!

Helg


Så tomt det har blivit här igen. Mi dispiace!
Nu väntar en helg i kyrkan med ledarutbildningen. Min sista faktiskt, sne är jag en fullbordad ledare!

Puss och kram!

Still going strong


Varför tror jag att det är onsdag idag? Inte en jävla aning.

En bra men lång dag har slutligen nått sitt slut. Den har mest bestått av träning och skola, vilket för mig låter som en helt vanlig dag, vilket det (kind of) var. Sitter här nu trött, svettig men tvärmätt i magen. Min fantastiska mor gjorde en utsökt wok till mig som middag som nu ligger fint i magen. Borde väl egentligen plugga något, men i så fall blir det definitivt efter jag har duschat. Men samtidigt kanske jag borde fråga mig själv hur mycket man egentligen lär sig en tisdagkväll efter nio.
Hmm.

Nu är det klippt


Kul inlägg jag skrev nyss. Tycker ni inte? Jag tänkte faktiskt att inlägget skulle spegla hur kul jag har det just nu. Inte så mycket alltså.

Hur som helst, kan stolt berätta att jag är en bra bit på vägen! Mer behöver ni inte veta, och jag antar att mer vill ni inte veta. Att läsa om plugg och sånt är ganska vanligt i tider som denna.

Så vad har jag gjort gjort för spännande idag, egentligen? Kan avslöja att mitt hår inte har samma längd längre som den hade imorse. Klippning. Det var helt klart dags nu och oj, så slitet det var. Jag skäms lite. Men tydligen var det egentligen inte för att jag hade gjort något (eller snarare inte gjort något..) speciellt med mitt hår för att det ska bli sådär. Ibland blir håret mer slitet helt enkelt. Det menar min frisör i alla fall.

Trots att det svider lite att längden är delvis borta så känns det samtidigt skönt att ha ett betydligare hår växandes på huvudet. Inga mer klyvna toppar på ett tag!

Ser lite rädd ut på denna bild. Vet inte varför..


Vänner!

Jag pluggar. Stör ej!

Allt möjligt


Så har jag slappat till igen med att skriva här. Kan bara be om ursäkt och skämmas lite.

Valborg var mysigt med en lugn kväll hemma hos Cindy med fina vänner. Grillat och massa snack är sådant som uppskatts rejält i dessa stressade tider.

Familjen har precis kikat på Mästarnas Mästare där jag är lite förbannad över att Hanna Ljungberg fick lämna. WHY GOD!! Så orättvist med tanke på att hon har kommit i toppen i nästan varenda tävling, plus att jag hejade på henne... Nåja, det är bara en tävling...

Sitter här och försöker kriga med en idrottsuppgift vi fått i skolan. Jag kan inte sticka under stolen med hur otroligt oinspirerade jag känner mig och hur mycket jag önskar att denna uppgift bara kunde försvinna i rymden. Men det gör den ju inte.