Host


Time flies.

Sitter nu inne på mitt sista Sportlov i världshistorien. Bra konstigt. Synd bara att jag passade på att insjukna i en förkylning denna vecka, ganska opassande. Sitter här och trycker i mig halstabletter och snyter mig om vartannat. För att inte tala om alla koppar te jag har druckit sedan i måndags, otaliga mängder. Det finns få saker jag verkligen avskyr men att gå runt med halsont är en av de sakerna jag bara inte tål.

Passade på idag att titta på Draktränaren som vi hade inspelad på boxern, och jag som är en riktig sucker för animerade filmer blev inte besviken. Bedårande! Jag vill ha en drake som husdjur jag med.

Hur söt?


Helsingborg


Igår tog laget och jag vårt pick och pack och satte oss på bussen för att åka mot säsongens jobbigaste bortamatch - Helsingborg. Förvisso har vi varit i Boden redan men då hade vi turen att ta flyget vilket gick hur fort som helst, till skillnad från igår då vi avreste 6.00 och kom hem runt 1.30 på natten. Vilket betyder att jag missade livesändningen av Melodifestivalen (!!!) , vilket inte har hänt på hur länge som helst, om det nu ens har hänt något gång. Som tur var har jag så snälla föräldrar att de spelade in det åt mig så att jag kunde titta på det imorse. En snabb kommentar om programmet är att jag inte på något sätt är förvånad att Björn Ranelid gick till final. Det jobbiga är väl att jag nu måste höra bidraget i Globen när jag och mor ska på genrepet till finalen. Men jag gillade Molly, bra röst, fin låt, snyggt stylad - ett vinnande koncept.

Hur som helst, om vi ska gå tillbaka till matchen lite så var vi mer än värda att ta med oss två poäng från Skåneland, då vi spelade riktigt bra och ledde hela matchen - fram till de sista två minuterna. Så poängen stannade tyvärr i Skåne.

Nu ska jag ge mig ut i det sanslöst tråkiga, fula, blöta vädret för att dela ut veckans reklam. Vissa helger har jag inga som helst problem att gå ut och göra det, men en helg som denna skulle jag kunna göra mycket för att slippa.

Tove II


Modell: Tove Alkell
Foto: Julia Lönnborg [me]

Helt rätt


Halvdag idag när jag vanligtvis slutar 17.00. Helt rättvist byte för en gångs skull. Har suttit ett tag nu och kämpat med geografin i nästan två timmar men känner att det nu får räcka för idag. Det är en hel del kvar att göra men det skadar inte att överleva på cupen också.

Laddar för träning genom att titta på How I met your mother som är ungefär hur roligt som helst samt genom att avnjuta en tallrik fil (älskar fil). Att lära mig vad vittring och hur korvsjöar bildas kan vänta.
Premiär


Fredagskvällen gick som förväntat. Vinst för min del i samtliga matcher. Sådär ja.

Igår spelade jag min första handbollsmatch i Allsvenskan 2012. Med tanke på att jag inte har avlossat ett enda skott på en si så där tre veckor och var sjuk tisdag till torsdag så gick matchen förvånansvärt bra. Det var tänkt att jag bara skulle stå i försvar men på grund av sjukdom slutade det med att jag spelade i princip hela matchen. Det var fantastiskt roligt men inte kanske vad min axel behövde.. Känns idag, främst i axeln men faktiskt lite överallt. Det var så länge sen jag spelade att jag hade glömt känslan man får efter att ha fått en del stryk..

Kom hem från träningen för ett tag sen, hade faktiskt tänkt duscha nu och om jag är riktigt på topp så blir det (förhoppningsvis) lite plugg. Det börjar dra ihop sig nu, ämnena börjar närma sig årets första prov och som vanligt kommer allt samtidigt. Efter Sportlovet smäller det. Bom.

Kvällarnas kväll


Denna fredag kommer att spenderas långt borta i Sollentuna där en spelkväll som aldrig tidigare har skådats kommer äga rum. Det kommer spillas svett, blod och kanske en del tårar innan den här kvällen är avslutad. Även innan kvällen är slut kommer en vinnare att koras inom grenarna Besserwisser, A-Ö och Rappa Kalja. Behöver jag skriva att jag är extremt taggad?

Ebba


Modell: Ebba Alvestig
Foto: Julia Lönnborg [me]

Magsjuka


Mådde bra i måndags när jag skrev föregående inlägg. När jag sen vaknade på morgonen efter, var det helt andra bullar. I helgen drabbades hela vårt A-lag i Nacka av magsjuka vilket resulterade i att några i vårt lag också hade smittats i måndags, och nu även jag, tidig tisdag morgon. Vaknade, och kände att jag mådde riktigt illa, och mindes gårdagens information om magsjuka. Och kände, att idag blir det nog ingen skola. Mycket klokt, två timmar senare spydde jag. Hela gårkvällens middag for upp. Lite äckligt kanske men det är helt sant. Det hade inte ens brytits ned, typ. Jag mår bra nu men kände att för alla andras skull att jag skulle stanna hemma idag också. Jag vill ju inte vara den som står ansvarig för att hela Solna Gymnasium om några dagar ligger hemma i magsjuka. Så imorgon blir det troligtvis tillbaka till skolan för min del!

En positiv del med mitt insjuknande är att jag idag har hunnit redigera klart i princip alla bilderna från när jag fotade Ebba och Tove i julas, vilket känns otroligt skönt då jag vet att de har väntat på dem ett tag och vill att de ska få dem så fort som möjligt. Så nu är det gjort :) Lägger upp några snart!

Nu - tillbaka till Grey's Anatomy. Inget program jag vanligtvis följer eller tittar på, men idag har jag haft gott om tid att inte göra någonting så då duger detta program fint.

Blödande


Tomt på blogginlägg denna helg av den enkla anledning att vi har haft gäster på besök hela helgen. Inte vill man vara otrevlig då och sitta framför datorn!

Besökte stan i helgen med våra gäster. Försökte hindra mig själv från att köpa något men när det är superrea på Monki med tröjor för tjugo respektive fyrtio och sextio kronor är det svårt att kontrollera sig själv. Hade även ett presentkort på HM som förbrukades snabbt. Men förövrigt tycker jag inte att det blödde så mycket från plånboken.

Igår bokades även en Turkietresa i två veckor i juli! Helt fantastiskt och det går inte att beskriva hur mycket jag längtar. Det kommer bli (återigen) fantastiskt.

Imorgon är det min enda tidiga dag i veckan (8:00 börjar skolan) så det är hög tid för att kila vidare, så att säga.

Pressad


Försöker ta tag i mig själv med mitt religionplugg som ska vara klart tills imorgon. Går sådär. Inte alls roligt någonstans och för den delen tvärtråkigt. För jag fattar egentligen inte vad jag ska göra - och det hatar jag. Då gör jag hellre något annat, som till exempel att blogga.

Mailade förövrigt mitt gamla jobb i måndags i hopp om att kunna jobba lite på sport- respektive påsklovet för att få in pengar jag är i stort behov av. Trean är svindyr och jag har misskalkulerat mig lite känns det som. Men det löser sig. Det gör det alltid.

Nu hade jag tänkt försöka få ett och annat gjort innan jag måste sticka till träningen. Får se hur det går med det, känner mig inte alltför motiverad.

Tove

Foto: Julia Lönnborg [me]
Modell: Tove Alkell


Pause play


Snön bokstavligen vräker ner utomhus, skönt att jag befinner mig utomhus och kan betrakta skyfallet än att faktiskt befinna mig mitt i det. Synd att molnen kom ikapp oss idag, det var så himla fint väder igår. Jag älskar verkligen när frosten lägger sig över naturen och färgar allt vitt, då är det ett riktigt vinterlandskap. Det blir så trist när allt det bruna och grå kommer fram igen.

Tänkte faktiskt bara slänga in en snabb uppdatering innan jag måste återgå till att transkribera en intervju vi gjorde förra veckan med projektarbetet. Det tar väldigt lång tid (mycket längre tid än vad man tror) att höra vad personen säger och sedan skriva ned det på papper. Det blir ett väldans massa tillbakaspolande. Lika bra att börja nu. Later!

Bild från två år sen då familjen plus min gode vän Bea åkte skidor en vecka i Funäsdalen.