10/10 bananer


Man kan säga att det var en någorlunda laddad stämning igår minuten innan bion drog igång. OM jag var laddad. Overkligt kändes det. Nu var det dags liksom, efter all tid jag väntat. Ni vet säkert känslan själva.

I alla fall. Filmen. Innan hade jag en orolig föraning om att de inte skulle kunna hantera det framtidstänk böckerna utstrålar, om en huvudstad som byter mode varje dag, har alla möjliga färger på håret och ett helt sanslöst konsumerande. Jag hade skräckbilder om att det typ skulle se ut som Spy Kids, som är ungefär hur dålig som helst. Men faktiskt, så lyckades de jäkligt bra med alla miljöer (även i distrikten) och kostymer, vilket var en stor lättnad.

Det blir sällan särskilt bra när en manusförfattare försöker återskapa filmen exakt som boken är, vilket också var ett orosmoment för att det skulle ske. Det gjorde det inte. I böckerna är hela berättelsen ur Katniss synvinkel (full förståeligt och logiskt) men i filmen så är vinkeln mer objektiv, mer övergripande liksom, och det lyfte verkligen filmen.

Jag kan bara hålla med om det Maria I sa efter filmen: Den var perfekt. För det var det verkligen, det finns nästan ingenting som jag skulle vilja ändra/få med, och då är det bara smärre detaljer som jag som besatt fan hade önskat få se. Som jag egentligen klarar mig utan.

Ursäkta språket. Men den var så jäkla bra. Och ingen än jag är lyckligare över detta. Helt klart, utan att tveka, 10/10 bananer. Möjligtvis en aning partiskt, men det ändrar ändå inte betyget. Och, slutligen, Se den!



Kommenterat

Ska du kommentera? Trevlig snäckan! Men skriv här först:

Ditt urtjusiga namn:
Klick

Din mail:

Bloggen din:

Slutligen, din egna kommentar, lycka till!:

Trackback