Rätt låt måste vinna


Har suttit i fem timmar med endast plugg så jag tycker nu bestämt att jag förtjänar en rast. Eller om jag är ännu mer frikostig - det räcker för idag. Men plugg är inte vad detta inlägg var tänkt att handla om utan vad som i mina ögon ses som ett av årets höjdpunkter, Final i Melodifestivalen!!!!

Jag brukar alltid göra en lista på vad människor i min umgängesomkrets tror och tycker om kvällens final, men i år tänkte jag berätta själv vad jag tycker.

Tävlingen över huvudlag i år tycker jag har hållit hög klass, det finns många låtar jag genuint tycker om, trots att de inte gick till final och ibland inte ens till andra omröstningen. Tävlingen har vid många tillfällen varit oförutsägbar (Läs: Thorsten Flinck, Björn Ranelid) , och har fått stora delar av Sverige att koka av ilska. Precis som det ska vara. En Melodifestival utan skrällar är som julafton utan köttbullar - bra jäkla tråkigt. Jag älskar att det är så spridda åsikter, jag älskar den stora mångfald Melodifestivalen erbjuder varje år och jag älskar att trots att det tävlingen varje år är uppbyggd på samma sätt (fyra deltävlingar, en andra chans, en final) så lyckas Christer Björkman och hans vänner alltid med att införa något nytt som gör att tävlingen hela tiden känns ny och spännande.

Oftast är finalerna i Melodifestivalen en riktig nagelbitare och trots att det brukar finnas tendenser till favorittippade så kan man ändå aldrig helt säkert veta vem som får den ärorika Sångfågeln. Men i år, känns det ganska givet. Jag skulle bli mycket förvånad om Loreen eller möjligtvis Danny inte tog hem titeln, och det med råge. Loreen har den där perfekta låten som alla människor kan tycka om och framför allt dansa till, dessutom är hennes röst något alldeles extra.

Samtidigt vet man aldrig var den Internationella Juryn kan tänkas hitta på. Jag älskar att den finns och att vi har den som "ett pekfinger" på vad som kan funka i Eurovision och framför allt, vad som inte gör det. Men det är också nästan omöjligt att veta vad som kan tyckas falla dem i smaken, då alla vet att smaken i Europa är extremt delad. Vem vet liksom om serber går igång på en mystisk tjej med lång lugg dansandes i en annorlunda koregrafi ensam på scen. Men återigen - det är det som gör Melodifestivalen till vad den är. Oförutsägbar, nagelbitande och helt jävla enastående.
Kommenterat

Ska du kommentera? Trevlig snäckan! Men skriv här först:

Ditt urtjusiga namn:
Klick

Din mail:

Bloggen din:

Slutligen, din egna kommentar, lycka till!:

Trackback