As long as you love me

Sitter just här och nu, klockan 18:44, och lyssnar på Jusin Bieber. Vem kunde tro det? Inte jag. Jag har aldrig menat att Justin Bieber är en talanglös lite skit som bara haft tur genom sin karriär, men jag kan inte heller säga att jag har blivit frälst av honom som några andra miljoner. Vi kan säga såhär, för att inte göra någon upprörd, jag har inte riktigt fattat. Men, jag måste erkänna, att As Long As You Love Me är ganska catchy. Så, med detta utrett kan jag fortsätta och berätta vad jag har sysslat med denna dag. Vilket inte är mycket. Faktum inte mycket alls. Jag är ledsen men mitt liv är ganska händelelöst under vardagarna nuförtiden. Extra händelslöst när jag har gått och fått ont i halsen och inte ens kan träna. Har i alla fall tillbringat de senaste dagarna hemma hos Robin där vi mestadels har tagit det otroligt lugnt (tittat på The Office, SÅ BRA), men också hunnit med en runda till Skärholmen Centrum. Mamma fyllde år och en present behövde inhandlas. På hemvägen därifrån kom jag på den brillianta idén att vi skulle gå från en annan busshållsplats än den vi egentligen ska gå av på, med följande argument:

1. Det kommer gå fortare
2.  Det är trevligt att gå
 
Det började regna rejält och det gick inte fortare. Jag hade alltså fel på samtliga punkter. Så det enda vi fick egentligen var lite motion.

Initiativ

Är lite trögstartad på morgnarna nu för tiden när jag egentligenkan gå upp när jag vill. Ställde klockan imorse på halv nio men det gick inte alls. Bokstavligen släpade mig upp fem över nio och hade tänkt sticka och träna så fort jag hade ätit frukost. Men det var ju ett tag sen nu, och nu närmar sig klockan elva.. Fan Julia! Nej hörrni, dags att få saker och ting gjorda. Later!
Rolig bild från i somras då jag och Minna jobbade på samma kontor under några veckor. Denna är tagen en fredag när vi var de sista som satt kvar och jobbade. När katten är borta..
 
 

Fri sömn

Valde att inte ställa något larm på mobilen idag, något som jag annars alltid brukar göra. Men kände att idag får jag vakna när jag vill, vilket då blev tjugo över tio. Helt ok. Har spenderat morgonen med att läsa sporten i DN och även gårdagens intervju med Filip Hammar om presidentvalet i USA. Mycket intressant läsning. Har lovat mig själv att bli bättre på att läsa alla delar av DN framöver och inte bara sporten, för att få ett litet större perspektiv på världen och dessutom lite kunskap om vad som faktiskt sker.

Tacksam helg

Har haft en g r y m helg. Verkligen. Det är faktiskt väldigt tacksamt att få en helg då och då helt fri från handboll (inte från träning dock då ett gym- och ett löppass skulle avverkas) då man kan planera helgen helt fritt och göra vad man vill. Denna helg vigdes åt att mest umgås med Robin men också hans fruktansvärt roliga vänner. Fredagen inleddes med en middag á la Julia och Robin - tacos. Jag improviserade ihop en gucamole som jag aldrig hade gjort förut med bara en aning om vad som kunde tänkas vara i. Det blev faktiskt bra med tanke på utförandet, enda var väl att den blev lite gul. För mycket tacosås. Hur som - kvällen fortlöpte och utvecklades till en brädspelskväll som avspelades på absolut största allvar. Big time. Vi var fem killar också jag och spelen vi spelade var Bezzer Wizzer (kunskapsspel) och Absolut Överens (partyspel - du är två i varje lag och ska försöka "tänka likadant"). Tre matcher spelades. Hur många vann Julia? En gissning, någon? Samtliga. Givetvis. Blev på lördagen anklagad för fusk men det stämmer förstås inte.
 
På lördagen var en aktivitet planerad: Bowling. Vi var ett gäng på tretton glada människor som under två timmar kämpade tappert både lagvis och enskilt om den ärofyllda förstaplatsen. Min egna insats kan diskuteras om som den sämsta bowlinginsatsen på mycket länge, tyvärr, men jag kan åtminstone skriva att jag hade riktigt roligt. Vi lämnar det där. Efter bowlingen bar det av hem till en i gänget där kvällen avslutades med prat och massor av skratt.
 
För att summera allt kan man säga att det har varit en riktigt, riktigt bra helg där fokus har legat på annat än bara handboll, vilket jag tror är bra. Man måste få lite distans på det som man har närmast och som man annars befinner sig i tjugofyra timmar om dygnet. Imorgon är det en ny vecka där handboll återigen står på agendan. Coopertest, bänkpresstest, snabbhetstest, hopptest. Känns bra.

Lös på arbete

Jösses vad tiden går fort! Tänkte att det var högst tre dagar sen jag sist bloggade. Insåg först nu att det var sex dagar sen. Jösses. Tänk att trots man är arbetslös så går klockan fortfarande i samma takt! Om inte snabbare nästan, tycker att jag inte hinner mycket med alls under dagarna. Det är förmiddag en liten liten stund, sen är det plötsligt dags att äta lunch och sen så pang på är det eftermiddag och snart dags för att ladda för träning.
 
Fortfarande arbetslös alltså - men värt att nämna är att jag ska på arbetsintervju imorgon! Min första någonsin tror jag. Känner ändå att det ska bli kul, kommer säkerligen att vara nervös men just nu känns det okej. Vore verkligen asfett (ursäkta svenskan) om jag fick det jobbet, tror att det skulle passa mig! Sen att min kära Bettyboo jobbar där är givetvis inget negativt utan helt, HELT tvärtom! Älskar att jobba med folk jag känner.
 
Nej vänner, ledig eller inte, så är det faktiskt dags att sova. Funderar på att ta en löprunda imorgonbitti. Tror det blir så.

Confession

Jag har beslutat att hoppa av min studier i spanska på Stockholms Universitet. Jag kände i ett ganska tidigt skede (läs: typ efter tre dagar) att det här är något jag verkligen inte har lust med just nu. Kort sagt kan man kanske uttrycka det som att jag ännu inte är helt återställd efter tre år på gymnasiet. Så det är inte kursen i fråga det är fel på, utan mig (baby it's not you it's me).
 
Så. Med detta sagt kan jag istället berätta vad jag har gjort denna vecka som arbetslös, vilket kanske inte är så mycket, men ändå. Det första jag gjorde var att skriva in mig på Arbetsförmedlingen, ganska basic, förutom att jag fick sitta och vänta i över en och en halvtimme på min tur.. Lagom kul. Annars har jag tränat en hel del, men det är ju inget nytt, och även gosat lite med min käre pojkvän. Det kanske inte heller är något nytt. Nåja. Jag försöker i alla fall alltid göra något av dagen trots att jag är hemma, känns så värdelöst att gå upp strax innan tolv och sedan ligga och slöa framför teven. För att citera Robin: "Det är så man blir deprimerad.", vilket nog inte är helt osant. Hur som, förhoppningsvis får jag tag på ett jobb snart vilket inte är helt omöjligt då jag har några alternativ. Vi får se. To be continued.

Mina tjejer

Turkiet 2012

Så otroligt, otroligt vackra. Mina vänner.
 
Foto: Julia Lönnborg [me]
Modeller: Hanna & Beatrice.
 
 
 
 

Busted

Dag två. En föreläsning om grammatik som var på svenska respektive spanska. Är inte helt bekväm med att lära mig nya grejer som kan vara lite kluriga redan som de är - och samtidigt ta det på spanska, vilket gör det ungefär hundra gånger svårare att förstå.
 
Efter föreläsning var det två timmars uppehåll där jag passade på att äta mina medtagna ugnspannkakor och åka in till stan i jakt på en ny kalender som jag fullständigt har skrikit efter. Mycket tider att ha koll på nuförtiden. Passade även att titta efter kurslitteraturen som jag helt hade missat att kolla/fått information om. Hittade en, en grammatikbok. 430 spänn. Studentpris. Kompispris? NEJ. Får ta ett snack med mor om saken. Dagen avslutades med vad som skulle ha varit en timmes föreläsning om uttal och muntlig färdighet och interaktion, men som istället blev ett tjugofem minuters information om praktiska saker. Bland annat kom en medlem av studentkåren förbi som ville rekrytera oss till hennes kår. Hon rekommenderade det bland annat för oss nya elever som då kunde få lite hjälp på vägen såhär i början, för att citera henne: "Ni lite förvirrade nya studenter som tror att ni kan dölja att ni är nya". Opps. Är det verkligen så tydligt?

Skolstart

Godkväll!
 
Matchen igår mot Lugi blev tyvärr ytterligare en förlust för vår del. 23-20 tror jag siffrorna blev. Idag däremot avverkade jag min första dag som student på Stockholms Universitet. Innan idag hade jag varit på området typ en gång för flera år sen (och det i samband med någon ungdomsfest..) så det största orosmolnet var hur sjutton jag skulle hitta rätt bland alla dessa människor som cirkulerade runt (SJUKT mycket folk, blev alldeles förskräckt) och alla dessa byggnader med skyltar och pilar som pekade åt alla riktningar. På magkänsla gick jag in i byggnaden där bland annat biblioteket befann sig, och tydligen där min sal låg. Schysst flyt. Föreläsningen i sig var väl inte sådär innehållsrik och minnesvärd då det bara var en väldigt övergripande introduktion om språk allmänt. Imorgon  blir det troligtvis mer att lära.
 
Imorgon är klockan ställd på 6.20 vilket innebär att jag snart ska slå till ro med ett avsnitt Breaking News och kanske lite läsning av Jonas Gardells Kärleken. Mycket bra bok - och så viktig!

Västerås

Godkväll!
 
Fredagen och lördagen har spenderats i Västerås med laget i och med en träningsturnering inför den kommande seriestarten som är om en och en halv vecka. Två vinster och en förlust fick vi med i bagaget, alltså både bra och mindre bra insatser. Imorgon är det match mot Lugi som gäller, ska bli spännande!
 
Är hyfsat sömnig, funderar på att klippa ett Project Runway - avsnitt innan jag lägger mig. Varför inte, ellerhur.