En synnerligen vidrig historia

Upplevde i söndags en händelse som är i särklass den vidirgaste händelsen på mycket, mycket länge.
 
Var trött och bakis efter en slirig natt på stan. Var hemma sent på söndag kväll. Kommer hem - hungrig. Känner mig ändå ambitiös nog att jag orkar ställa mig och laga spaghetti och köttfärsås med broccoli. Sagt och gjort. Fyller en kastrull med vatten och sätter på spisen, tar fram en stekpanna och slänger i lite smör. Delar en broccoli och lägger den i kokande vatten för att låta den mjukna upp. Steker på köttfärsåsen, kokar pastan och drar så småningom bort kastrullen med den färdigkokta broccoli. Häller ut det varma vattnet och låter broccolin ligga i ett durkslag. 
 
Och det är då det händer.
 
Det är då jag upptäcker att på broccolin, som jag nyss kokade, sitter ett hundratal småkryp??? Döda givetvis eftersom de har legat i skålhett vatten i flera minuter, men fortfarande lika vidriga. Små, förvisso, men fortfarande lika vidriga. De blir dessutom dubbelt så vidriga när de ligger där tillsammans, oklart hur många, men VÄLDIGT många, och totalt förpestar mina fina broccoli. Hela kroppen började krypa och klia och ni som har haft löss känner nog till känslan när det känns som att alla löss i världen sitter på ens kropp och man vet inte riktigt vet var man ska ta vägen. Precis så kändes det söndags.
 
Och detta var alltså en helt nyinköpt broccoli jag handlade på Konsum tjugo minuter tidigare? Alltså WTF!!!!!! Tack som FAN Konsum för detta ärr för livet, SCHYSST.
 
 

Kommenterat

Ska du kommentera? Trevlig snäckan! Men skriv här först:

Ditt urtjusiga namn:
Klick

Din mail:

Bloggen din:

Slutligen, din egna kommentar, lycka till!:

Trackback