Ruttet

I veckan har jag inte mått som jag har förtjänat. Man brukar ju säga så, dagen efter en stökig runda på stan, att man mår som man förtjänar. För mig har det som sagt varit tvärtom. Kring åttatiden i lördags började ett illamående smyga sig på. Just där och då var jag lyckligt ovetandes om vad som väntade, men några timmar senare var jag fullt medveten om den magsjuka jag hade dragit på mig. Kan utan att tveka säga att den natten till söndag är den topp tre värsta natten i mitt liv på väldigt väldigt många år. Att inte ens kunna behålla ett glas vatten i magen utan att spy upp det fem minuter senare var nog det absolut mest frustrerande. Helt hopplöst. Har aldrig känt mig så defeated som jag gjorde i söndags, helt svag och orkeslös. Det blev en dag hemma i måndags och sen dröjde det ända till torsdag innan jag slutade känna mig som en uppblåst ballong.
 
Jag lyckades också smitta tre personer på kuppen. Väldigt lyckat. Men nu så, nu ska alla må bra igen!
 
Kommande helg kommer att präglas av handboll. Vi har match i Helsingborg på söndag men åker redan imorgon för att titta på när våra konkurrenter spelar på lördagen. Det kommer bli riktigt, riktigt tufft på söndag då vi möter tvåan i tabellen som mer än gärna vill ta över vår förstaplats. Men det ska vi sätta stopp för!
 
Dock - innan handbollshelgen kickar igång tänkte jag ikväll göra ett litet stopp på Tele2 Arena då landets (världens?) största DJ är på besök. Ser det som en riktigt go uppladdning inför vad som komma skall!

Serious carping

På lunchen idag. Gud vad jag carpade. Solen sken sådär extra fantastiskt som solen kan göra när den har varit frånvarande i en sisådär månad eller mer. Jag klev ut genom porten, satte hörlurarna på huvudet, drog igång "Vårens första dag" med Laleh, och trots att det som tidigare nämnt är ett tag kvar tills man kan kalla det vår, så kändes det helt otroligt att vandra runt i city med allt detta ljus som helt plötsligt har kommit tillbaka.

Jag gick runt där mitt i stan och tänkte att jävlar. Vad bra jag mår just nu. Såhär vill jag alltid känna.

HEJ!

Tiden springer och nu var det plötsligt tydligen hela tio dagar sen jag skrev här senast. Märkligt det där, hur tiden verkligen bokstavligen springer. Det är bra. I ett kort perspektiv. Men har ingen större lust att utveckla det vidare, snart är det i alla fall vår och det vill vi ju alla ha!
 
Det var ju som sagt några dagar sen jag skrev här så tänkte jag skulle vara lite lurig och slänga in en liten "Dagens"-lista, och kanske vara lite fånig som håller på med något så löjligt som listor. Jag vet inte. Men strunt samma, här kommer den:
 

Dagens humör: Bra humör, lite trött men ledig!

 

Dagens mående: Jävligt bra. Life is good.

 

Dagens borde: Hmm gjorde faktiskt en del måste-saker idag, betalade en p-bot från förra veckan (650 kronor tjoho!), diskade, tog en löprunda, gjorde rent mina sminkborstar. Måste säga att jag har varit synnerligen produktiv idag.

 

Dagens frisyr: En riktig läcker knut ihoprafsade mitt på huvudet. Slående likt ett fågelbo.

 

Dagens smink: Basen bara, som alltid när jag är standby på morgonen, så att jag kan gå och lägga mig igen om de inte ringer och inte se ut som ett as men samtidigt vara hyfsat fixad ifall jag skulle bli inringd. Smart? Ja. Taktisk genialitet? Ja.

 

Dagens klädsel: T-shirt och löparbyxorna fortfarande på från dagens löprunda. Har med andra ord inte duschat än.... Gos.

 

Dagens planer: Borde fan duscha snart alltså.

 

Dagens materiella vill ha: Alldeles för mycket, men just nu verkligen vill ha är ett par supermegaawesome skor från Vagabond. Så jävla snygga. Kommer snart bli mina.

 

Dagens fundering: Brukar vanligtvis filosofera kring det mesta men nu när jag sitter här så står det ganska still. Passar på den!

 

Dagens beroende: Mamma kom hem med torkade aprikoser och det var himla gott. Torkad frukt överhuvudtaget - mumma!

 

Dagens tråkigaste: Att betala p-boten var inte jätteupphetsande.

 

Dagens längtan: Kommande helg, lön, vår, ja det vanliga ni vet!

 

Dagens superlängtan: Snart är det mellofinal och givetvis kommer jag vara på plats då (13e året i rad!), och ännu mer snart är det dags för Aviciis konsert!

 

Dagens tidning: Eh. DN? Myser av att läsa om gårdagens herrstafett. Kan gotta i svenska sportsliga framgångar läääänge.

 

Dagens låt: Har precis upptäckt Spotifys fantastiska funktion att starta radiolyssning, hittade på det sättet Sooner or Later med Mat Kearney, som jag sannolikt aldrig hade fått höra annars. Tackar tackar.

 


Att längta till

Är så fruktansvärt trött på denna grå tillvaro som genomsyrar hela Stockholm och som har gjort det, jag vet inte hur länge, vad tror ni, flera veckor? Bra svar lol.
 
Hur som helst, använder all min hjärnkapacitet jag har till förfogande en fredag eftermiddag, men vet fan inte. Vilket får mig att längta som en tok till en RIKTIG svensk sommar. Förra året hade jag en vecka ledigt på sommaren, denna sommar blir det definitivt andra bullar. Tänker dunka på med 4 veckor semster MINST och det kommer bli SÅ skönt. Planerar däremot ingen resa utanför Sveriges gränser utan det lutar faktiskt ganska starkt åt att jag håller mig på hemmaplan hela ledigheten. "En sommar i Sverige" är något Hanna och jag tänker oss. En vecka på Öland, ett par dagar i Göteborg (ÄLSKAR Göteborg, kan inte riktigt svara varför men så är det bara), och sen tvärmycket chill på Ekerö som är som bäst på sommaren. Då det faktiskt inte är så himla dumt att vara bosatt här.
 
Och för att ej glömma, Bråvalla Festival. HUR KUL? Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag satt på jobbet i förra veckan och hamnade på något sätt på deras hemsida, och sekunden efter jag sett deras artistlista så PANG BOM, jag MÅSTE till Bråvalla! Daniel Adams-Ray, Maggio, Imagine Dragons, Axwell, Ingrosso, Kanye West, osv osv, OMG. Kontaktade genast mina närmaste, som inte vara sena att haka på idén, sagt och gjort, vi ska dit!!!!!!!!!!!!!!!!! Kan inte förklara hur episkt detta kommer bli. Älskar spontanitet.

Sista timmen

FREDAG. Världens bästa ord. Typ. Känns förbaskat bra att skriva det i alla fall! De flesta ord tillsammans med fredag blir dubbelt så bra också, har ni tänkt på det? Fredagsfika slår ju alla andra fika med hästlängder. Likaså fredagsmys, myset når ju sin maximala nivå då, bättre mys än fredagsmys finns inte. Och inget smakar så gott som fredagsgodis, visst? Känner mig lite som ett geni som skriver detta-
 
Spenderar den sista tiden av jobbdagen med att bredda min Kentkännedom genom att lyssna på låtar från dem andra än de kändaste (typ Utan dina andetag, Pärlor, Kärleken väntar, osv). Hatar egentligen att jag alltid när jag söker på en artist eller band på Spotify att jag bara lyssnar på de låtar som Spotify anser vara mest populära, som jag per automatik antar är de bästa låtarna, fast det inte alls är någon garanti att det är just det låtarna jag skulle tycka om mest. Men det är givetvis så mycket lättare att göra så. Bara lita på någon annan och hoppas de har rätt. Men inte den här gången, taha! Känns bra att jag använder min fria vilja och gör ett aktivt val.
 
Trevlig fredag min lilla skara läsare!

Zlatte

Sitter på jobbet och försöker sysselsätta mig själv. Börjar av en slump att titta på vackra mål från Sveriges största idrottsstjärna - Zlatan Ibrahimovic. Det är helt makalöst hur vansinnigt bra han är. Sådan råstyrka, det är så många mål han bara trycker sig förbi sin försvarare och smäller upp bollen i krysset. Och det ser sådär löjligt enkelt ut - vilket det givetvis inte är.
 
Det känns på något märkligt vis som att Zlatan alltid kommer spela fotboll, alltid vara Sveriges största stjärna, alltid vara den som gör det omöjliga. Att tänka att han är över trettio och inte har överdrivit många år kvar som elitspelare, går liksom inte riktigt att föreställa sig. Lika svårt har jag att faktiskt förstå hur jävla bra han är. Det kanske är först när han slutar, när Sverige sjunker i rankinglistorna och avsaknaden efter en riktig profil uppstår, som det går att inse vilken otrolig spelare han är.
 
Annars då? Tiden flyger inte precis iväg här. Tänkte göra mig lite mellis snart. Kiwi och kvarg. Himla gott. Fint det.
 

Mello

.. Så var den helgen slut. En bra sådan. De är ofta det nuförtiden. Anledningen till detta är många, men framför allt att det är så förbaskat roligt att spela handboll, och att det finns någon i mitt liv som är sådär extraordinärt bra. Svinbra till och med.
 
Ingen lär väl ha missat att Melodifestivalen började i helgen VA VA??!! Alla som känner mig någorlunda väl vet att jag är en inbiten entusiast sedan lång tid tillbaka. Varför kan man fråga sig. Kort sagt kan jag säga att jag älskar hela arrangemanget, att ett program rymmer så många olika genrer och människor och att det är en sådan riktig folkfest. Alla har alltid något att säga om Melodifestivalen, och även om man hatar allt som har med tävlingen att göra så lik förbannat dras man in diskussioner om det var rätt låt som vann eller hur dålig programledarna var. För att ge ett exempel.
Första deltävlingen brukar ofta få kritik om att "det var mycket bättre förra året och låtarna var så HIMLA dåliga jadi jadi jadi", sen allt eftersom tävlingen fortlöper brukar folk vänja sig vid årets format och lugna ned sig lite. I år var inget undantag. Det är väl klart som fan att Nour och Anders är nervösa inför att leda det första programet, allt annat vore väl konstigt? Minns bara Danny som var ett totalt nervvrak förra året, och han repade ju sig ganska snabbt! Det är så roligt att det är samma visa varje år att folk är besvikna att det inte är exakt likadant som förra året. Ge det lite tid!
 
Sen tycker jag att Helena Paparizou var klart värd en direkt finalplats, långt före Ellen Benediktsson som förvisso sjöng vackert men hade en låt jag inte minns överhuvudtaget. Så intetsägande. Men KUL att hela partajet är igång igen och lyser upp tillvaron i över en månad framåt!
 
Däremot, sista tillägg, klarade jag inte se Clara Henrys inslag i lördags. Mitt arma hjärta ville varken se eller höra hur verkligen inget skämt gick hem hos publiken eller tv-sofforna. Förstår inte hur någon kan ha gett henne ett det manuset. Har bara sett litegrann av Clara tidigare och tyckt att hon varit smårolig sådär, så snälla HJÄLP henne att göra sig själv rättvisa. Klarar inte en lördag till.