Ålder och sånt

Spenderar sista halvtimmen på jobbet med att måla mina naglar. Tycker att jag kan ta mig den friheten när jag är i princip är den enda kvar på kontoret.
 
Annars då? Är supermätt efter att ha ätit alldeles för mycket tårta på fredagsfikan. Lime-cheesecaken var för god helt enkelt. Eller Päronpajen med pistagebotten. Eller chokladbomben. Ja ni fattar. Det var helt klart värt det dock!
 
Sitter och filar på vad jag skulle kunna önska mig i födelsedagspresent. Jag räknade ut idag att det faktiskt är mindre än två veckor kvar tills det är min tur att bli lite extra uppmärksammad. 21 år fyller jag då. Inte så mycket att bråka om, faktiskt. Helt okej.
 
Apropå ålder och sånt, så insåg jag för någon vecka sen att jag börjar tycka att det inte är lika nice att se äldre ut än vad jag är. Som femtonåring var ju det drömmen att höra att folk tyckte att man såg ut att vara minst arton år. Det var riktigt stort och något som man enkelt kunde skryta om. Men häromhelgen träffade jag en kompis kompisar för första gången, och det visade sig att de trodde att jag var "minst 89:a". Mitt tidigare jag hade slagit volter av att få höra det, men det höll mitt nutida jag inte riktigt med om. Inte så att jag blev förskräckt eller upprörd, utan det var bara en känsla i mig som sa att "nää det här borde jag inte bli jätteglad över". Visst, att vara tjugofyra år är ju ingen stor grej idag, men att få höra det nu så vet jag ju vad som väntar om några år. Och det känns inte lika bra.

Kommenterat

Ska du kommentera? Trevlig snäckan! Men skriv här först:

Ditt urtjusiga namn:
Klick

Din mail:

Bloggen din:

Slutligen, din egna kommentar, lycka till!:

Trackback